Liselerden ADÜ'ye artan ilgi

Türkiye'nin yıldızı parlayan üniversiteleri arasında yer alan Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ), başta Aydın olmak üzere yurt genelindeki lise öğrencilerinin dikkatini çekiyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ocak 2013 09:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversite tercihleri arasında Adnan Menderes Üniversitesi'ni düşünen lise öğrencileri, ADÜ'yü tanımak için Aydın'a akın ediyor. Liseli öğrencilerin geleceklerine yön vermede önemli bir dönemeç olan üniversite tercihleri öncesinde son olarak Buharkent Çok Programlı Lisesi, Antalya- Manavgat Çağlayan Anadolu Lisesi ve Köşk Anadolu Lisesi öğrencileri ADÜ'yü ziyaret etti.

Aydın'a bağlı Buharkent ilçesinde yer alan Buharkent Çok Programlı Lisesi öğrencilerine, Adnan Menderes Üniversitesi Merkez Kampüste yer alan ADÜ Aydın Meslek Yüksekokulu, ADÜ Spor Salonu, ADÜ Fen Edebiyat Fakültesi, ADÜ Eğitim Fakültesi, ADÜ Merkez Kütüphane ve ADÜ Atatürk Kongre Merkezi gezdirildi.

ADÜ'yi tanımak için Antalya'nın Manavgat ilçesinden gelen Çağlayan Anadolu Lisesi öğrencileri de, ADÜ Tıp Fakültesi, ADÜ Spor Salonu, ADÜ Fen Edebiyat Fakültesi, ADÜ Eğitim Fakültesi ve ADÜ Atatürk Kongre Merkezi gezerek, ADÜ Basın ve Halkla İlişkiler Bölümü görevlilerinden bilgiler aldı.

Köşk Anadolu Lisesi öğrencilerine ise, ADÜ Merkez Kampusu turu kapsamında ADÜ Tıp Fakültesi, ADÜ Spor Salonu, ADÜ Fen Edebiyat Fakültesi, ADÜ Eğitim Fakültesi, ADÜ Merkez Kütüphane ve ADÜ Atatürk Kongre Merkezi gezdirildi.

Adnan Menderes Üniversitesi'ni yerinde görmenin motive olmaları açısından daha yararlı olduğunu düşünen öğrenci gruplarına, gezi programı çerçevesinde bölümler göz önünde bulundurularak ilgili birimlerce ayrıntılı sunumlar gerçekleştirildi. ADÜ Atatürk Kongre Merkezi'nde ADÜ tanıtım filmini izleyen öğrencilere, ADÜ'nün diğer birimleri, kampüs ortamı, sosyal aktiviteleri ve öğrenci yaşamı gibi merak ettikleri konular hakkında Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü personeli tarafından brifingler verildi. Oldukça sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyaretler sonunda öğrenciler ve rehber öğretmenler, Adnan Menderes Üniversitesi'ni tanımaktan ve iyi ağırlanmaktan dolayı memnuniyetlerini dile getirerek ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber