Öğretmenlikten istifa etti, trafik canavarına karşı trafik meleği okulu açtı

Adana'da 1994 yılında kırmızı ışıkta dururken bir otomobil aracına çarpan öğretmen Kadir Tuncay, çocukları küçük yaşta eğitip trafik canavarı olmamaları için öğretmenlikten istifa edip trafik meleği okulu açtı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ocak 2013 10:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2 çocuk babası Kadir Tuncay, 1994 yılında trafikte seyir ederken kırmızı ışıkta bir otomobilin kendi otomobiline arkadan çarptığını belirterek, "Benim başımdan bir trafik kazası geçti, bu okulu açmamda bu kazanın çok büyük etkisi var. Bundan dolayı böyle bir işe kalkıştım. 1994 yılında ufak bir trafik kazası geçirmiştim, ehliyeti olmayan bir sürücü kazaya sebebiyet vermişti. Yara almadan kurtuldum ama o da bize çok büyük bir vesile oldu. Yıllar sonra çocukları küçük yaşta eğitmek için öğretmenlikten istifa ederek, trafik meleği okulunu açtım" dedi.

Tuncay, Türkiye'de trafik kazalarının oldukça fazla olduğunu, herkesin işine, evine giderken oldukça çok zaman kaybı olduğuna dikkat çekerek, "Trafik kazaları çok oluyor ve bu da herkesi olumsuz etkiliyor. Bizde böyle bir şey düşünerek temelden verilen eğitimle bu işin aşılacağına kanaat getirdik. Bizim buradaki programımızda 5-8 yaş arasındaki çocuklara özel olarak hazırlanmış minyatür trafik alanında ve sınıflarda çizgi film ile animasyon destekli bir biçimde çocuklarımıza trafik eğitimi veriyoruz. Çocuklara kırmızı ışık, yaya kuralları, yani trafikle ilgili aklınıza A'dan Z'ye ne geliyorsa hepsini öğretiyoruz. Son aşamada ise çocukları trafik meleği moduna sokup, ailelerinin yanına gönderiyoruz" diye konuştu.

Okulu 2010 yılında açtıklarını ifade eden Tuncay, "O zaman hedefimiz 300 trafik meleği mezun etmekti. Baktık ki ilgi çok yoğun, 3 binin üzerine çıktık. 2012 yılında hedefimiz 11 bindi, bu hedefi de geçtik" dedi.

Çocukların eğitimi tamamladıktan sonra hep bir ağızdan "Annemin, babamın ve yakınlarımın trafik canavarı olmalarına izin vermeyeceğim" diye yemin ettiğini belirten Tuncay, "Trafik meleği olarak çocuklar söz veriyor. Bu yemin tamamen çocukların trafik meleği olduğunu gösteriyor. Aileleri içine girdiği zaman buradaki öğrendiklerini anne, babalarına ve büyüklerine anlatıyor. Ve onları çok güzel bir şekilde aracın içerisinde denetliyor. Bu sayede çocuklar, ailelerin ve yakınlarının trafik canavarı olmasının önüne geçiyor. Bizim de okulu açmaktaki amacımız bu algının oluşmasıydı. Geri dönüşlerde öğrencilerimizin arabaya bindiği zaman sürekli anne ve babasını uyardığını görüyoruz" şeklinde konuştu.

6 yaşında trafik meleği olan Tuna Kelen, trafik meleği okulunda trafik kurallarını öğrendiğini belirterek, "Kırmızı ışıkta durulur, sarı ışıkta hazırlanılır, yeşil ışıkta geçilir, bunları öğrendim. Babam araba kullanıyor, kurallara uyuyor, onu uyarmama gerek kalmadı" dedi.

Trafik meleği Doğa İşçi ise, trafik eğitimi alarak kuralları öğrendiğini söyleyerek, "Kırmızı ışıkta duracağız, sarı ışıkta duracağız, yeşil ışıkta geçeceğiz. Ailem araba kullanıyor, onlar kurallara uymadıkları zaman onları uyarıyorum. Babama ?Yapma bu yanlış kural, doğru yapmıyorsun' dedim. Ben söyleyince kırmızı ışıkta geçmeyip durdu. Daha önce kırmızı ışıkta geçmişti" diye konuştu.

Çocuklar, trafik eğitimini başarıyla tamamladıkları için yemin edip diplomalarını alarak keplerini havaya fırlattılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber