Üniversite kampusu 10 yılda 20 bin nüfuslu şehir oldu

ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi'nin Terzioğlu Yerleşkesi, 10 yılda gün içerisinde 20 bin nüfusun yaşadığı boğaza nazır bir şehir haline geldi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 02 Ocak 2013 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 1992 yılında kuruldu. Eğitim Fakültesi'nin bulunduğu Anafartalar Kampusu dışında kurulan fakülteler, yer bulunamadığı için ilk yıllarda köylerde açıldı. Ardından Çanakkale merkezi ile Kepez Beldesi arasında kalan ve Radar Tepe olarak bilinen bugünkü Terzioğlu Yerleşkesi keşfedildi. 2002 yılında faaliyete geçebilen ve 3 bin dönüm alana sahip sahile birkaç yüz metre uzaklıktaki Terzioğlu Yerleşkesi, üniversitenin merkezi haline geldi. Kurulan fakülteler 2003 yılından sonra bu yerleşkeye taşınabildi. Çanakkale Boğazı'na en hakim noktada inşaatlar yükselmeye başladı. Özellikle son yıllarda hızla yükselen inşaatlara ek olarak yeşil alanlar yaratıldı.

Gün içerisinde 20 bin nüfusun yaşadığı Terzioğlu Yerleşkesi'nde, rektörlük binasının yanı sıra Fen Edebiyat Fakültesi, Tıp Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, İletişim Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bulunuyor. Sağlık Meslek Yüksekokulu, Turizm Meslek Yüksekokulu, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Çanakkale Teknik Bilimler Yüksekokulu'nun yanı sıra Piri Reis Müzesi ve Galerisi ile Yer Bilimleri Müzesi de Terzioğlu Yerleşkesi'nde yer alıyor. Daire Başkanlıkları, 7/24 açık Kütüphane, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çocuklar Evi Kreş ve Anaokulu, Merkezi Derslik, Merkez Laboratuvarları, Deney Hayvanları Merkezi, Market, Kitapçı, Öğrenci Laboratuvarları, Ardes Özel Öğrenci Yurdu, Kredi Yurtlar Kurumu Öğrenci Yurdu, Parklar ve Uygulama Alanları, Yamaç Kafe, Açık Amfi, Öğrenci Sosyal Etkinlik Merkezi, Toia Kültür Merkezi gibi çok sayıda birim Yerleşke içinde hizmet veriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber