Hayvan yakalama timleri bilgilendirildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi gerek sokak hayvanlarına yönelik gerekse Kurban Bayramı'nda kaçan kurbanlıklara yönelik oluşturduğu yakalama timleri yeni gelişen teknolojiler ve kanunlarla ilgili bilgilendirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ocak 2013 11:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi gerek sokak hayvanlarına yönelik gerekse Kurban Bayramı'nda kaçan kurbanlıklara yönelik oluşturduğu yakalama timleri yeni gelişen teknolojiler ve kanunlarla ilgili bilgilendirdi.

Eğitimde konuşan Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz, her sene 4 binden fazla hayvanı yakalayıp kısırlaştırma, aşılama, rehabilitasyon hizmetleri yaptıklarını ifade ederek, "Bir çift hayvan kısırlaştırılmazsa 6 yılda 65 bin hayvan üreyebilir" dedi.

12 ilçedeki hayvan yakalama timlerinin katıldığı bilgilendirme toplantısına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz,

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 1. Bölge Müdürlüğü Kocaeli Şube Müdürü Nevzat Algan, Büyükşehir Veteriner Şube Müdürü Fatma Dilber Zehiroğlu, veteriner hekimler ve yakalama timinde görev yapan personel katıldı. Toplantı Büyükşehir Belediyesi Sivil Toplum Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Bilgilendirme toplantısında hayvan yakalama yöntemleri ve yeni gelişen yakalama aletleri hakkında uzman personel tarafından bilgiler verildi. Eğitimde hayvan yakalama timi görevlilerine 70 metreden hayvana zarar vermeden rahatlıkla uyuşturucu iğne atabilen araçlar, kedi yakalama ekipmanları gibi son teknolojik sistemler, uygulamalı olarak gösterildi. Bu sistemlerin son teknoloji olduğunu aktaran uzmanlar büyükşehir belediyesinin de bu araçları kullanan ender kurumların arasında bulunduğunun altını çizdi.

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz, büyükşehir belediyesi olarak sokak hayvanlarına yönelik çalışmalara çok önem verdiklerini belirterek, bu kapsamda modern hayvan barınağı, rehabilitasyon, aşılama, kısırlaştırma faaliyetleri gibi birçok hizmet verdiklerini ifade etti. Dr. Poyraz, hayvan yakalama timlerini de bu doğrultuda hayata geçirdiklerini kaydederek her sene 4 binden fazla hayvanı yakalayıp gerekli hizmetleri yerine getirdiklerini dile getirdi. Dr. Poyraz yakalama timlerinin büyük bir sorumlulukla kent genelinde görev aldıklarını hatırlattı. Büyükşehir Veteriner Şube Müdürü Fatma Dilber Zehiroğlu da kontrollü bir nüfus planı oluşacağını söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 1. Bölge Müdürlüğü Kocaeli Şube Müdürü Nevzat Algan ise yeni hayata geçen kurallar hakkında bilgiler sundu. Algan, büyükşehir belediyesinin uyguladığı bu çalışmanın örnek bir hizmet olduğunu dile getirdi. Yakalama timleri verilen bilgiler ışığında merak ettiği konularda sorular sordu. Sorulara uzmanlar tarafından cevaplar verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber