Üniversiteli Merve, kendini komaya sokup kaçan sürücüyü affetmedi

Adana'da 5 ay önce yolun karşısına geçmeye çalışan üniversiteli 20 yaşındaki Merve Kendircioğlu'na çarpıp ağır yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla hakkında 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan cip sürücüsü 31 yaşındaki Şükrü Eftekin'in yargılanmasına başlandı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 03 Ocak 2013 11:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Olaydan sonra kaçan sanık Eftekin, "Kazada kusurum olmadığını düşünüyorum" diye kendini savunurken, kaza nedeniyle sol bacağında 2.5 santim kısalma olan Kendircioğlu, şikayetçi oldu.

Kaza, 9 Ağustos 2012 akşamı saat 20.30 sıralarında merkez Yüreğir İlçesi, Sinanpaşa Mahallesi D-400 karayolu Optimum Alışveriş Merkezi kavşağında meydana geldi. Hem okuyup hem de yarı zamanlı işlerde çalışan Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Akademisi İşletme Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi Merve Kendircioğlu'na plakası ve sürücüsünün kimliği belirlenemeyen araç çarptı. Sürücü, kazanın ardından kaçarken, ağır yaralanan Merve Kendircioğlu, çağrılan ambulansla Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne kaldırıldı.

KIRIK AYNADAN YAKALANDI

Kazayı soruşturan Cinayet Bürosu dedektifleri, kaldırım kenarında kazaya karışan araca ait olduğu sanılan kırık yan ayna buldu. Ele geçirilen aynanın hangi marka ve model araca ait olduğu araştırıldı. Kentte 15 kadar otomotiv firması, servis ve yedek parça satıcısını dolaşan polisler, aracın bir cip olduğunu ve markasını saptadı. Cipin Adana'daki satış temsilciliğine giden polisler, ithalatçı firma ve fabrika kayıtlarından aynanın üzerindeki seri numarayı sorgulattı. Teknik servis elemanları, aynanın seri numarasından aracın kime satıldığını ortaya çıkardı. Polis, 6 günlük araştırmanın sonunda 01 TH 66 plakalı lüks cipe, ardından da sürücüsü Şükrü Eftekin'e ulaştı.

TUTUKSUZ YARGILANIYOR

Şükrü Eftekin, sorgusunun ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı, ancak bir gün sonra avukatının itirazı üzerine tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Cumhuriyet Savcısı, Eftekin hakkında 'taksirle bir kişinin yaralamasına sebep olma' suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

8'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Eftekin, müştekiye çarptığını hissetmediğini söyledi. Kazada kusurunun bulunmadığına inandığını da belirten Eftekin, "Ses geldi, panik atak olduğum için şoka girdim. 500 metre ileride durdum. Arkadaşımın yanına gittim. Arkadaşım beni sakinleştirdi. Geri döndüğümüzde yaralı veya kan izi görmedik. Çevreden sorduğumuzda bir kaza olduğunu, yaralının hastaneye götürüldüğünü söylediler" diye konuştu.

ŞİKAYETÇİ OLDU

Kaza nedeniyle sol bacağında 2.5 santim kısalma olan Kendircioğlu, sanık hakkında şikayetçi olduğunu söyledi. Kendircioğlu, "Olay sebebiyle ağır şekilde yaralandım. Bu sebeple olay gününü ve kaza anını hatırlamıyorum" dedi.

Mahkeme hakimi, Kendircioğlu'nun ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne sevk edilerek kaza nedeniyle bacağında oluşan hasara ilişkin rapor aldırılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber