Vakıfbank'ın 9 aylık net karı 350 trilyon civarında...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2005 14:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Beyazıt, bankanın 9 aylık net karının 350 trilyon lira civarında olduğunu bildirdi.

Vakıfbank hisselerinin yüzde 21.89'luk bölümünün halka arzı nedeniyle düzenlenen toplantıda, basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Beyazıt, halka arzda yabancıların ilgisinin çok fazla olduğunu söyledi.

Beyazıt, halka arzda fiyatların belirlenirken bir iskonto uyguladıklarını kaydederek, ''Yüzde 15'e varan bir iskontomuz da var. Vakıfbank son 2 yıldır hızlı büyüyor. Biz bu başarımızı taçlandırıyoruz. Gelecek olan paralar bu değerlendirmeyi çok daha artıracaktır'' diye konuştu.

Türkiye'nin en büyük halka arzlarından birini gerçekleştireceklerini vurgulayan Beyazıt, halka arzda indirim yapmak suretiyle yerli yatırımcıyı da koruduklarını söyledi.

Yusuf Beyazıt, 9 aylık rakamları açıklamakta neden geciktikleri yönündeki soru üzerine, ''yarın açıklayacağız. 9 aylık net karımız 350 trilyon civarında. Yıl sonu hedefimiz de herhalde 600-650 trilyonu bulur diye düşünüyoruz'' dedi.

Beyazıt, son 3 ayda karı nasıl ikiye katlayacakları sorusunu da, ''izlersiniz takip edersiniz, görürsünüz. Hedefimiz o. Halka arzla beraber tekrar bir güç kazanmış olacağız'' diye yanıtladı.

Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkanı Beyazıt, halka arzdan gelecek parayı banka değerleri açısından kullanmaya gayret edeceklerini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber