Suriye'de esir düşen subayların isimleri

CHP Aydın Milletvekili, Suriye'deki bir gazete çıkan haberi soru önergesini yaptı. Genelkurmay Başkanlığı daha önce yaptığı açıklamada, Suriye'de esir düşen subay haberlerinin doğru olmadığını belirtmişti.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Ocak 2013 10:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Suriye'de esir düşen subayların isimleri

İlk olarak Suriye'de yayınlanan bir gazetede yer alan daha sonra Rusya Resmi Haber Ajansı RIA tarafından da gündeme getirilen Türk pilotlar ve MİT görevlilerinin Suriye'de esir alındığı iddiası TBMM'ye de taşındı. CHP Aydın milletvekili Metin Lütfü Baydar, esirlerin isimlerini açıkladı.

Baydar, TBMM'ye verdiği ve Başbakan Erdoğan tarafından cevaplandırılmasını istediği soru önergesinde, esir Türk subayları ile MİT görevlilerinin isimlerinin, Yüzbaşı Yasin K. Teğmenler Sinan T. Fuat Y. Mustafa H. Asteğmen Hasan G ile Tarık T. İbrahim M. Yusuf C. Murat Y. Harun M. olduğunu öne sürdü. Bu konuda Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığına iletilen bir bilgi olup olmadığını sordu.

Suriye'de yayınlanan El Vatan Gazetesi, Türk subaylarının Halep yakınında “Koerc” askeri havalimanına sızmaya çalıştıkları sırada yakalandıklarını ileri sürmüştü. Genelkurmay Başkanlığı ise bu iddiaları yalanlamış ve ''Söz konusu iddialar tamamen gerçek dışıdır'' açıklamasını yapmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber