Kars'ta - 26 derecede zor yaşam

KARS'ta termometreler dün gece sıfırın altında 26 dereceyi gösterirken, kalın ve çok giysi giyerek korunmaya çalışan vatandaşlar, "Soğuktan donuyoruz ama hayat devam ediyor" dediler

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 04 Ocak 2013 13:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kars'ta - 26 derecede zor yaşam

Kars'ta termometreler dün gece sıfırın altında 26 dereceyi gösterirken, kalın ve çok giysi giyerek korunmaya çalışan vatandaşlar, "Soğuktan donuyoruz ama hayat devam ediyor" dediler.

Meteoloroji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kar yağışının görülmediği bölgede soğuklar etkisini sürdürecek. Gecenin en düşük sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 27, Kars ve Erzurum'da 26, Erzincan'da 12, Muş, Iğdır'da 8 dereceyi buldu. Özellikle geceleri ısının büyük ölçüde düştüğü bölgede, komşuluk ilişkileri bile durma noktasına geldi. Vatandaşlar, soğuktan korunmak için çamaşır, kazak, çorap sayısını artırdı.

İTFAİYENİN ÇEŞMESİ DE BUZ TUTTU

Kars'ta içilebilir özelliğe sahip her gün yüzlerce vatandaşın bidonlarla su taşıdığı İtfaiye Müdürlüğü önündeki çeşme buz tutunca devreye kazma ve kürekler girdi. İtfaiye ekipleri su almaya gelen vatandaşların düşmemesi için kazma ve küreklerle buzları kırmaya başladı.

Karslı esnaf Casim Demir, batı illerinden kamyonların yük bile getirmediğini bildirdi. Çok soğuk hava olmasına rağmen hayatın devam ettiğini anlatan Demir, "Eğer geceleri ufoları yakmasak, gündüzleri işyerinin camlarındaki buz çözülmüyor. Memleketimiz güzel ama bu soğuklar bize bir hayli sıkıntı çektiriyor. Televizyon karşısında oturduğumuzda İzmir ve Antalya'ya bakıyoruz. Hava oldukça güzel. Biz ise burada donuyoruz. Batı illerindeki sıcak havalara özeniyoruz" diye konuştu.

ÇOCUKLAR ZORDA

Öte yandan dondurucu soğuklar en çok da çocukları etkiliyor. Kolu kırık olduğu için hastaneye giden, babaannesiyle birlikte dolmuş bekleyen çocukların görüntüleri soğuğun donduran yüzünü gözler önüne sermeye yetiyor. Eldivenli elleriyle bile poşeti tutmakta zorlanan çocukların yüzlerini soğuktan "zarar görmesin" diye sıkı sıkıya örtmeleri dikkat çekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber