Düzce'de 'kim korkar matematikten' paneli

Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 1.Matematik etkinliği kapsamında, "Kim Korkar Matematikten" konulu panel düzenlendi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Ocak 2013 15:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Düzce'de 'kim korkar matematikten' paneli

Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 1. Matematik etkinliği kapsamında, "Kim Korkar Matematikten" konulu panel düzenlendi.

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen panelin açılışında konuşan Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, bugüne kadar matematik dersine ön yargılı yaklaşıldığına dikkati çekti.

Yaptıkları araştırmalarda matematiğin diğer derslere göre öcü, başarması çok zor gibi gösterildiğini savunan Yazıcı, "Başarısızlık da hep öğretmenlere bağlandı. Öğrencilerimiz kendi bakış açısıyla matematik dersini anlatacaklar. Bugüne kadar hep ön yargılı bakıldı. Ancak öyle değil. Hepimiz çözebiliriz. Ancak çözümü istememiz şart" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kaan Bektaş isimli öğrenci "Günlük Hayatta Matematik", Kadir Yücedağ "Matematik ve Teknoloji", Hazel Yeşilcan "Matematik Sınıfı Nasıl Olmalıdır-", Enes Akyüz isimli öğrenci ise "Eğlenceli Matematik" konu başlıkları altında katılımcılara bilgilendirmelerde bulundu.

Katılımcıların öğretmen, öğrencilerin ise konuşmacı olduğu toplantının öğleden önceki bölümüne ortaöğretim öğretmenleri, öğleden sonra ki bölümüne ise lise öğretmenleri katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber