Dolmabahçe'de YÖK gerginliği

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 04 Ocak 2013 15:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Dolmabahçe'de YÖK gerginliği

DOLMABAHÇE'de YÖK Yasa Tasarısı için hazırladıkları dosyayı Başbakanlık Çalışma Ofisine vermek için toplanan 20 kişilik öğrenci grubu, çevik kuvvet polisleri tarafından durduruldu.

Gençler Meydana Derneği adı altında bir araya geldiklerini söyleyen topluluk, 'ODTÜ'lüyüz, üniversiteliyiz, susmayacağız, YÖK yasasını durduracağız' yazılı pankart açarak,'YÖK'e karşı gençler meydana', 'Öğrencisiz yasayı durduracağız' diye slogan attı.

Yürümelerine izin verilmeyen topluluk, bir süre oturma eylemi yaptı. Bu sırada iki genç topluluktan ayrılarak dosyalarını götürmek için polisle uzun süre görüşme yaptı. Yaklaşık bir buçuk saat slogan atıp taleplerini anlatan topluluk yürümelerine izin verilmeyince açıklamayı Dolmabahçe'de yapmaya karar verdi.

Basın açıklamasını okuyan Yaşar Aslan;

“Öğrencilerle hiçbir şekilde görüşülmeden hazırlanan yasa tasarısı hazırlandıktan sonra dahi, öğrencilerin fikirleri alınmadı. YÖK başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya ise öğrencilerle görüşülmemesinin, öğrenciler için daha faydalı olduğunu söyledi. Üniversiteler şirketleştirilip, patronların üniversite yönetimlerine sokulması hedefleniyor. Getirilmeye çalışılan yasa ile üniversitelerde bilimin yok edilmesini, üniversitelerin patronların tekeline bırakılması hedefleniyor. Buraya gençliğin taleplerini iletmeye geldik. Başbakana bilim dışı olan bu yasayı meclisten geçirtmeyeceğimizi ve üniversitelerimizde bilim üretilmesinin en büyük tehlikesi olan YÖK'ü de kapattıracağımızı bir kez daha söylüyoruz” dedi.

Açıklama sonrası topluluk olaysız dağıldı. Bu arada bir çevik kuvvet polisinin kaskındaki kamera ile olayı baştan sona kayıt ettiği dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber