Diyanet'e 1500 kadro verildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2005 16:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Diyanet İşleri Başkanlığı'na 2005 yılında 1500 kadro tahsis edildiğini bildirdi.

Şahin, ANAVATAN Hatay Milletvekili Züheyir Amber'in yazılı soru önergesine verdiği cevapta, 2005 Mali Yılı Bütçe Kanunu uyarınca genel bütçeye dahil dairelerle katma bütçeli idarelerin boş memur kadrolarına atamaların 5 Şubat 2005 tarihli Başbakanlık oluru ile yapıldığını, bu dağılımda da Diyanet İşleri Başkanlığı'na 1500 kadro tahsis edildiğini kaydetti. Müezzin-Kayyım kadrolarına atama için aranan şartların Resmi Gazete'de ilan edildiğini hatırlatan Şahin, söz konusu kadrolar için 2005 Kamu Personel Tercih Kılavuzuyla ilan edilen şartların, Nitelik Kod Kılavuzu ve yürürlükteki mevzuata uygun olarak tespit edildiğini belirtti.

Şahin, zabıta memurlarının atanmasına ilişkin bir soruyu cevaplarken de ''zabıta memurlarının mutlak surette Zabıta Meslek Yüksekokulu Mezunu olmaları gerekmemektedir'' dedi. Şahin, bu nedenlerle Eyüp Belediyesi'ne ait zabıta memuru kadroları için aranan şartların, Nitelikli Kod Kılavuzu, yönetmelik ve diğer mevzuata aykırı olmadığını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber