Burdur PTT'den kişisel pul hizmeti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2005 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

PTT Burdur Başmüdürü Mevlüt Keklik, kentte kişisel pul hizmetinin başladığını bildirdi.

Çeşitli ülkelerde bastırılan ve büyük ilgi gören kişisel pul hizmeti Burdur'da da uygulanmaya başladı. "Haftaya İyi Başlangıç" toplantısında konu hakkında bilgi veren Burdur PTT Başmüdürü Mevlüt Keklik, "Kişisel pul hizmeti, belli bir olayı anmak, kuruluş yıldönümü kutlamak, ticari bir ürünün tanıtımını yapmak, doğum günü, evlilik yıldönümü, anneler ve babalar günü, mezuniyet töreni, hatıra gibi çeşitli amaçları kapsayacaktır" dedi.

Kişisel pulların normal pul boyutuna göre daha büyük olacağını kaydeden Keklik, "Kişisel pul bastırmak isteyen gerçek ve tüzel kişilerin vereceği görsel objeler pul olarak bastırılıp imzalanan sözleşme tarihinden itibaren 30 gün içinde talep sahibine teslim edilecek. Pul bastıran kişi ya da kuruluşlar bu pulları armağan olarak dağıtabilecek ve kendi tarafından postaya vererek mektuplarda kullanabilecek" diye konuştu.

Bastırılan pul sayısının en az 205 adet olmak zorunda olduğunu dile getiren Keklik, pul ücretlerinin 250 bin arası adedinin 1.50 YTL, bin 50 ile 5 bin arası adedinin 1.25 YTL ve 5 bin 50 üzeri adedinin ise 1 YTL olacağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber