Akdeniz'de '5 Ocak' coşkusu

Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 91.yıldönümü, kent genelinde olduğu gibi Özel Akdeniz Okulları'nda da coşku ile kutlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ocak 2013 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Akdeniz'de '5 Ocak' coşkusu

Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü, kent genelinde olduğu gibi Özel Akdeniz Okulları'nda da coşku ile kutlandı. Günün anlam ve önemini belirten şiirlerin de okunduğu kutlamalarda halk oyunları gösterisi de büyük ilgi topladı.

Okulun bahçesinde gerçekleştirilen 'Kurtuluş Günü' kutlama etkinliklerine öğrenciler de yoğun ilgi gösterdi. Saygı duruşu ve hemen ardından da İstiklal Marşı'nın hep bir ağızdan söylenmesi ile başlayan tören, günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunması ile devam etti.

Akdeniz Okulları Din Kültürü öğretmeni Mehmet Yıldız, etkinlikte Atatürk'ün Pozantı'ya bağlı Önerli Köyü'ne gelişi ile ilgili yaşadığı anısını öğrenciler ile paylaştı.

Okulun öğretmenleri Naciye Şahlar ve Demet Bulut yönetiminde 3-A Sınıfı'nın minik sakinleri, Anadolu'nun farklı yörelerine ait halk oyunları gösterisi büyük alkış topladı. Adeta bir şenlik havasında geçen kutlamalarda objektiflere de birbirinden renkli görüntüler yansıdı. 'Kurtuluş Günü' programına katılan öğrenciler, törenin ardından okulun müzik topluluğunun seslendirdiği Adana parçaları ile keyifli anlar yaşadılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber