Üniversitede kadınların umudu olan bölüm

Bitlis Eren Üniversitesi'ne bağlı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nda geçen yıl açılan Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı kadınların umudu oldu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 06 Ocak 2013 09:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üniversitede kadınların umudu olan bölüm

Bitlis Eren Üniversitesi'ne bağlı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nda geçen yıl açılan Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı kadınların umudu oldu. Uzaktan eğitim veren ve 190 kontenjanı olan bölümde erkek öğrenci bulunmuyor. Bu bölümü tercih edip Türkiye'nin dört bir yanından gelen kadınlar, Bitlis'te bir haftadır sınavlara giriyor. Özellikle evli ve çocuk sahibi kadınlar için büyük umut olan bölüm, ilk mezunlarını da bu yıl verecek.

Okumak için Türkiye'nin dört bir yanından gelip üniversiteye kayıt yapan kadınlar, uzaktan eğitim alıp sınavlar için de Bitlis'e geliyor. Okumanın yaşı yoktur diyen kadınlar, eşlerinden de büyük destek aldıklarını söyledi. Diyarbakır'dan Bitlis'e sınav için gelen 3 çocuk annesi 40 yaşındaki Firdevs Göger, kızının Tıp Fakültesi'nde, oğlunun da Elektrik- Elektronik Mühendisliği'nde okuduğunu belirterek çocuklarıyla birlikte üniversitede okumanın mutluluğunu yaşadığını anlattı.

'OKUMA İMKANIM OLMAMIŞTI'

Gaziantep'ten gelen 10 yıllık evli 2 çocuk annesi Seda Yıldız ise evli ve çocuk sahibi olunca üniversitede okumanın biraz daha zor olduğunu ifade etti. Yıldız, " 2 çocuğum var biri henüz bir yaşında. Anneme bırakıp sınavlar için Bitlis'e geldim. Okuma imkanım olmadı zamanında. Böyle bir imkan yakalamışken de kaçırmak istemedim. Bundan sonraki hedefim 4 yıllık bir fakülte bitirmektir. Önümüzdeki yıllarda Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde öğretmenlik yaparak arkadaşlarımla birlikte kreş açmayı planlıyoruz" dedi.

Üniversitenin bu bölümüne sadece bölge illerinden değil diğer illerden de kayıt yaptıranlar var. Samsun'dan gelen ve eşinin büyük desteğini alan 2 çocuk annesi Gülcan Kılıç, "Bir Karadenizli olarak çok zor şeyleri aşarak geliyorum buraya. Bölümde okuyan arkadaşlarımız zoru başarıyorlar aslında. Ama kimse gözünde büyütmesin" diye konuştu.

LİSEYİ DIŞARIDAN BİTİRDİ, ÜNİVERSİTEYE GİRDİ

Diyarbakır'dan gelen Nurhan Erdoğan da eşinin öğretmen ve 2 çocuk annesi olduğunu söyledi. Erdoğan, "Ortaokul eğitiminin ardından liseyi açık öğretimden bitirdim. Kendi yaşadığım ile yakın olması nedeniyle Bitlis Eren Üniversitesi'ni tercih ettim. Okumayı çok istiyordum. Üniversite mezunu olamamıştım. İçimde bir ukde vardı. Büyük oğlum 17 yaşında ve üniversite sınavlarına hazırlanıyor. Hep istediğim bir şeydi. Eşim de destekleyince buraya geldim. Ben 40 yaşında biriyim. Bu sevinci size anlatamam. Çocuklarım her sınav sonrası beni arayarak sınav sonuçlarımız soruyorlar. Benim için büyük bir mutluluk. İş hayatına atılarak kendi ayaklarım üstünde durmak en büyük amacım. Ekonomik özgürlüğümü kazanmak ve çocuklarım için artık bundan sonra bir şeyler yapmak istiyorum" diye konuştu.

'UZAKTAKİ YAKINLARIMIZ'

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğretim Görevlisi Hatice Öntürk de bölüm öğrencilerinin kendilerinin ilk göz ağrıları olduğunu belirtti. Öntürk, "Sizlere uzaktan eğitim verirken, kendinizi bizlere uzak hissetmeyesiniz diye sizlere 'Uzaktaki Yakınlarımız' diyoruz. Öğrencilik hayatı, sınav stresi ve farklı şeyler yaşanıyor. Fakat ne olursa olsun sizler bizim ilk göz ağrımızsınız. Üniversitemizin uzaktan eğitimdeki ilk göz ağrıları sizlersiniz. Türkiye'nin dört bir yanından bizlere renk ve hareket getirdiniz. Sizi seviyoruz. Yolunuz, bahtınız açık olsun" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber