Doğanbey TOKİ'de 3 daireden biri satılık

Bursa’da şehrin en cazibe merkezi olarak görülen Doğanbey TOKİ’de pencerelerde asılı olan çok sayıda kiralık ve satılık daire dikkat çekiyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ocak 2013 11:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Doğanbey TOKİ'de 3 daireden biri satılık

Doğanbey TOKİ sakinleri yeni evlerine taşınırken, kimileri de yeni evlerine taşınmak yerine kiraya ve satılığa çıkartıyor. Doğanbey'de çok sayıda dairenin penceresine asılan satılık ve kiralık daire ilanları Doğanbey TOKİ'de hayatın tam anlamıyla başlamadığını gözler önüne seriyor, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin merkez Osmangazi ilçesinde bulunan Tayakadın, Kiremitçi, Doğanbey ve Kırcaali mahallelerini 5 yıl önceki atıl görünümden kurtaran Doğanbey kentsel dönüşüm projesi, tamamlanmasına rağmen ev sahipleri hayallerindeki eve yerleşmek yerine başka bölgeleri tercih ediyor. Şehrin batısı olan Nilüfer ilçesine daha çok ilgi gösteren ev sahipleri, Doğanbey'de kendilerine düşen daireleri satarak ayrılmayı düşünüyor. Bursa'da yaklaşık 5 yıl öncesine kadar itfaiye ve ambulansın giremediği dar sokaklarıyla il merkezinde bir çöküntü bölgesi olarak kalan Tayakadın, Kiremitçi, Doğanbey ve Kırcaali mahallelerini kapsayan Doğanbey projesi bazı kesimler tarafından tepki çekmişti. Osmangazi Belediyesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) iş birliğiyle toplam 280 bin metrekare alanda hayata geçirilen proje tamamlanmasına rağmen bazı vatandaşlar dairelerine geçmek istememesi üzerine emlak ofislerinde yüzlerce dairenin ilanı verildi. Bölgede çok sayıda daire de boş olarak bekliyor. Emlak şirketleri, dairelerin pahalılığından dolayı günlerdir satılamadığını ve kiraya verilemediğini vurguladı.

ŞEHRÜKÜSTÜ MANZARALI DAİRE 2 AYDIR SATILMAYI BEKLİYOR

Örneğin Doğanbey TOKİ'de 211 metrekare 22. kattaki 4+1 dairenin fiyatı 265 bin TL olurken, 110 metrekare 2+1 10. kattaki bir daire ise 127 bin TL fiyatıyla alıcısını bekliyor. Kimi hak sahipleri ise taksit aidatlarının bin TL'nin üzerinde olması dolayısıyla dairesine oturmadan satılığa çıkarttığını belirten emlakçılar, Doğanbey'de dairelerin fiyat aralığının 127 bin TL ile 325 bin TL arasında baktığını söyledi. 325 bin TL'lik 22. kattaki dairenin Şehrerüstü ve Ulucami manzarası gördüğünü belirten emlak şirketi yetkilileri, bu dairenin 2 aya yakın süredir yeni sahibini beklediğini ifade etti.

“TAKSİTLERİN YÜKSEKLİĞİ VATANDAŞI KORKUTUYOR”

Doğanbey Konutları Komşu Birliği Derneği Başkan Yardımcısı Emrah Tepe,Yüksek borçlardan dolayı insanların dairelerini sattığını kaydederek, “Aylık 3 bin TL taksit ödeyenler bile var. Bu yüzden insanlar da dairelerini satılığa çıkarttı. Taksitlerin ağır gelmesi dolayısıyla hak sahipleri evlerine oturmadan satıyor. Aradan geçen uzun zamandan sonra bazı hak sahiplerinin hayatını kaybetmesi dolayısıyla dairelerde bölünmeler de oluyor. Paydaş sahibi çoğaldı” dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber