Meteoroloji kar yağışı için saat verdi

Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz'de kuvvetli, doğu kesimlerde ise yoğun kar yağışı bekleniyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Ocak 2013 15:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Meteoroloji kar yağışı için saat verdi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan meteorolojik uyarılara göre, yağışlar bu gece saatlerinden itibaren İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik ile Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce ve Karabük çevrelerinde karla karışık yağmur ve kara dönüşecek. Zamanla etkisini artıracak yağışların yarın öğle saatlerinden sonra ve Salı günü kuvvetli, yer yer yoğun olmak üzere kar şeklinde devam etmesi bekleniyor.


* Meteoroloji bu illeri kar yağışı için uyardı... İşte haritalı tahmin

* İstanbul'da karla mücadele önlemleri


Bu arada doğu kesimlerde de yoğun kar yağışı bekleniyor. Yarın Doğu Anadolu Bölgesi'nin geneli, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleriyle İç Anadolu'nun doğusunda (Sivas, Kayseri, Nevşehir , Niğde ve Yozgat) kuvvetli kar yağışı etkili olacak. Hakkari, Muş, Bitlis, Bingöl, Tunceli, Erzincan ve Erzurum çevrelerinde ise kar yağışı yoğun olacak.

Uyarılarda ulaşımdaki aksamalara, buzlanma ve don, görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı ilgilerin ve vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

İstanbul'da gece yarısı etkili olacağı tahmin edilen karla karışık yağmurun kar yağışına dönüşerek etkisini arttırması bekleniyor

İstanbul'da gece yarısından itibaren etkili olacağı tahmin edilen karla karışık yağmurun kar yağışına dönüşerek etkisini arttırması bekleniyor.

İstanbul Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, şehirde gece yarısı başlayacağı tahmin edilen karla karışık yağmurun daha sonra kara dönüşerek etkisini arttıracağı, 7 Ocak Pazartesi öğleden sonra ve 8 Ocak Salı günü daha da kuvvetleneceği belirtildi.

Açıklamada, kar yağışının hayatı olumsuz etkilemesi nedeniyle ulaşım hizmetlerinde ve trafikte muhtemel güçlükler göz önünde bulundurularak, vatandaşlardan zorunlu olmadıkça özel araçlarla trafiğe çıkmamaları istendi.

Araçlarda zincir, takoz ve çekme halatı bulundurulması, kural dışı ve trafik seyrini tehlikeye atacak davranışlardan kaçınılması, trafik işaretlerine uyularak, don ve buzlanmaya karşı tedbirli olunması ile resmi kurumlara ait duyuruların takip edilmesi gerektiği kaydedildi.

İstanbul Valiliği'nden kar uyarısı

İstanbul Valiliği, gece yarısı başlaması, yarın gece ve salı günü şiddetlenmesi beklenen kar yağışı ile ilgili vatandaşları uyardı. Zorunlu olmadıkça vatandaşların özel araçlarıyla trafiğe çıkmamaları istenen açıklamada, çıkanların da mutlaka kar lastiği ve zincir bulundurmaları vurgulandı.

İstanbul Büyüşkşehir Belediyesi kar ve soğuk havaya karşı tedbirlerini artırdı. İstanbul Valiliği'de yazılı bir açıklama yaparak vatandaşları uyardı. Özellikle kış şartlarında olumsuzluklarla karşılaşılmaması için gerekli tedbirleri alınması istendi. Açıklamada, " Vatandaşlar zorunlu olmadıkça özel araçlarıyla trafiğe çıkmamalı. Çıkanlar mutlaka zincir, takoz ve halat bulundurmalı. Kural dışı davranışlardan kaçınılmalı. Görülebilecek don ve buzlanmaya karşı tedbirli olunmalı. Resmi makamlara ait duyuruları takip etmeli."

Topbaş'tan uyarılar

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, etkili olması beklenen yoğun kar yağışıyla mücadele çalışmalarına 908 araç ve 2 bin 266 personelle hazır olduklarını belirterek ''İstanbullular'ın desteğiyle kar yağışını kentte sıkıntısız bir şekilde atlatmayı arzu ediyoruz'' dedi.

Topbaş, Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) düzenlediği basın toplantısında, İstanbulluları olası yoğun kar yağışına karşı uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verdiği bilgi doğrultusunda İstanbul'da yarın, Salı ve Çarşamba günü yoğun kar yağışı beklediklerini söyleyen Topbaş, ''İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak hazırlıklarımızı yapıp gerekli önlemleri aldık. Zaten ekipman, tesisat olarak bu konuda oldukça yeterli olduğumuzu ifade edebilirim. Başarıya ulaşmamızda İstanbullular'ın da vereceği desteğin önemi var. Kent yaşamını olumsuz etkilememenin yolu, beraberce hareket etmektir. Özellikle her daim söylediğimiz gibi kış şartlarında, hele kar ve yağmurlu havalarda trafiğe çıkanların çok daha dikkatli olması gerekmektedir'' diye konuştu.

Topbaş yaşlı, hasta ve hamile vatandaşların karlı havalarda dışarı çıkmamaları ricasında bulunarak ''İstanbullular'ın desteğiyle kar yağışını kentte sıkıntısız bir şekilde atlatmayı arzu ediyoruz'' dedi.

-Kar lastiği uyarısı-

Sürücüleri kar lastiği takmaları konusunda uyaran Topbaş, yoğun kar yağışında mümkün mertebe şahsi araçlarla trafiğe çıkılmamasını, toplu taşıma araçlarının kullanılmasını önerdi.

Gerekli görülen yerlerde ulaşım noktasında ek seferlerin yapılacağını ifade eden Topbaş, ''Olası kar yağışına karşı 908 araç ve 2 bin 266 personelimiz hazır beklemektedir. Köylere dağıtmış olduğumuz 142 adette kar kürüyücü aparatlarımız var. Sokakta kalan insanlarımızın himayeye alınması çalışmaları yapıldı. 250 evsiz vatandaşımız da Metin Oktay Spor Tesisi'nde misafirimiz olarak bulunmaktadırlar'' bilgisini de verdi.

7 Ocak Pazartesi 8 Ocak Salı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber