'Memurlar, yasal düzenlemelere karşı duyarsız ve vurdumduymaz'

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Kasım 2005 13:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BASK'a bağlı Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, memurları, "kazanılmış hakları bir bir elden almak" anlamına geldiğini öne sürdüğü yasal düzenlemelere karşı 'duyarsız davranmak ve vurdumduymazlıkla' eleştirdi.

Gürkan Avcı, yaptığı yazılı açıklamasında, memurlara yönelik yasal haklar konusundaki değişikliklerle ilgili iddialarda bulundu. Büyük mücadeleler ve uğraşlar neticesinde kazanılan hakların, IMF ve AB tarafından 'dikte' ettirilen sözde reformlarla bir bir kaybedildiğini, hükümetle masaya oturan yetkili sendikaların da -müzakere özürlü, pasif tutumları- nedeniyle kaybedilen hakları kazanım olarak memurlara sunduğunu iddia etti. Avcı açıklamasında, "Kamu çalışanları son dönemlerde bırakın yeni haklar kazanmayı, eski kazanılmış haklarını bile arar hale gelmiştir" ifadesini kullandı.

Avcı, kamu görevlilerinin tepkisiz kalıp, hesap sormadığını ileri sürerek, son hak kaybı olarak da Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmeliği'nin 9. maddesini örnek gösterdi. Avcı şu ifadelere yer verdi:

"Bu maddede değişiklik yapılarak; görevde yükselme eğitimine alınacak memur sayısı, atama yapılacak boş kadro sayısının 2 katıyken, söz konusu değişiklikle beraber bu oran 3 katı olarak değiştirilmiş ve böylece görevde yükselme konusunda iktidarın söz hakkı daha da artmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber