Kadın kooperatifi gıda market açtı

El hüneri yemekler kadınlara yeni kazanç kapısı açacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ocak 2013 08:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kadın kooperatifi gıda market açtı

Ödemiş Yöresi Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi tarafından hizmete açılan gıda marketi “Sini”, sunduğu damak tadı ile büyük beğeni topluyor. Kadınlar böylelikle, el emeği göz nuru ürün satışının ardından gıda işine de el atarak ikinci işletmesini hayata geçirmiş oldu.

Arasta Çarşısı, Büyük Cami karşısında hizmete giren Sini Gıda Mağazası'nda, Ödemiş Kadın Kooperatifi ortakları ve ilçeden kadınların kendi elleriyle hazırladıkları günlük menüleri satışa sunacakları belirtildi.

Dün düzenlenen açılışa Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, Kooperatif Başkanı Ülkü Zerdali, siyasi parti temsilcileri, kooperatif üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Açılışta konuşan Kooperatif Başkanı Zerdali, şunları söyledi: “Kadınlardan oluşan Kooperatifimiz kısa zaman da uzun yol kat ederek güzel çalışmalara imza attı. Bugünde sizlerin desteği ve hünerli üyelerimiz ile Sini'yi hizmete sokuyoruz ve üyelerimizin ve Ödemişli bayanların sunacakları lezzetleri burada teşhir ederek halkımızın beğenisine sunduk. Hem gelir elde edeceğiz, hem de kooperatifimiz daha da aktif şekilde çeşitli dallarda da faaliyetlerini sürdürecek. Yurt çapında katıldığımız fuarlarda dikkatleri üzerine çeken Ödemiş Kadın Kooperatifimiz ayrıca yöremizin tanıtımında önemli bir rol oynayarak, Ödemişli kadınların ekonomik hayatına destek sağlıyor. Bize destek veren herkese teşekkür ederim.”

Belediye Başkanı Keskin ise, “Ödemiş'te kadınlarımızın bir araya gelerek kooperatif kurmaları ve işletmeleri benim de gurur kaynağımdır. Kadınlar kooperatifinden bizler alışveriş yaparak bu kooperatife destek olmalıyız. Bu sayede kooperatifimiz de büyümeli. Burada kadınlarımız kendilerini buluyorlar. Hazırladıkları börekler, kurabiyeler ve çeşitli gıdalar ile aile ekonomisine de katkı sağlayarak kazanç elde ediyorlar. Yeni mekanlarında kendilerine başarılar diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından, başta Belediye Başkanı Bekir Keskin ve Kooperatif Başkanı Ülkü Zerdali olmak üzere katılımcılar ile birlikte açılış kurdelesi kesildi. Açılışa katılan konuklara burada satılacak ürünlerden ikram edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber