Muş'ta mahsur kalan sağlık ekibine ulaşıldı

Muş Valisi Ali Çınar, Korkut ilçesinde hasta kurtarmaya giderken yolda mahsur kalan 3 kişilik sağlık ekibine karadan ulaşıldığını bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Ocak 2013 14:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Korkut ilçesine 40 kilometre uzaklıktaki Çalaplı köyüne dün saat 19.00 sıralarında hasta kurtarmaya giderken Karakale beldesi ile Çalaplı köyü arasında araçları kara saplanıp mahsur kalan 3 sağlık personeli, geceyi Çınarardı köyünde bir eve sığınarak geçirdi.

Konuyla ilgili AA muhabirine açıklama yapan Muş Valisi Ali Çınar, mahsur kalan ekibin kurtarılması için Bingöl'den gelen askeri helikopterin yoğun hava muhalefeti nedeniyle geri dönmek zorunda kaldığını kaydetti.

Bu nedenle kurtarma çalışmasına karadan devam edildiğini anlatan Çınar, ''Arkadaşlarımıza İl Özel İdaresi, jandarma, AKUT ve sağlık ekiplerimiz vasıtasıyla karadan ulaştık. Genel sağlık durumları iyi ve karayolu ile kent merkezine getiriliyorlar'' diye konuştu.


Muş'ta hasta kurtarmaya giden bir sağlık ekipleriyle dün akşamdan beri irtibat sağlanamıyor.

Edinilen bilgiye göre, Sağlık Müdürlüğü 112 Komuta Merkezi'nde görevli 1 ambulans şoförü ile 1 sağlık memuru, Korkut ilçesinin Çalaklı köyündeki bir hasta için yola çıktılar. Saat 19.00 sıralarında Çalaklı köyü yakınlarında ambulanstaki görevlilerle irtibat kesildi. Bölgede karadan ve havadan başlatılan arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber