'LED' 500 milyon lira tasarruf getirir

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Ocak 2013 21:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, sokak aydınlatmasının LED teknolojisine dönüştürülmesinin 500 milyon lira tasarruf anlamına geldiğini söyledi.

Yıldız, 4. Ulusal Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı'nın açılışının ardından, sokak aydınlatmasının LED teknolojine dönüştürülmesine ilişkin bir soruya yanıt verdi.

Yıldız, ''Bu, Türkiye'de yaklaşık 1,2 milyar lira civarında aydınlatma giderinin olduğu bir ortamda nereden bakarsanız bakın 500 milyon lira civarında bir tasarruf demektir. Türkiye'nin buna çok fazla ihtiyacı var'' diye konuştu.

Bunların yerli üretim olması halinde teşviklerle alakalı konularda daha hassas olduklarını belirten Yıldız şöyle dedi:

''Bunu üreticiler de yurt dışındaki uluslararası firmalar da anlayışla karşıladılar ve 'biz bunun yatırımını Türkiye'de yapalım' dediler. 5 yıllık bir çalışmayla Türkiye'de dönüşümü sağlamış olacağız. Yarım milyar liralık bir rakamı yalnızca aydınlatmada alacağız. 2023 yılında 15 milyar liralık tasarruf hedefimizin bu kadarlık kısmını sağlayacağız. Son derece önemli bir rakam.''

Enerjinin yüzde 40'ı binalarda kullanılıyor

İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği'nin ''Binalarda Enerji Verimliliği Bildirgesi'' imza töreninde konuşan Yıldız, Türkiye'nin bu kaynaklara ayırdığı paranın her geçen gün arttığına dikkati çekerek, toplam enerjinin yüzde 40'ının binalarda kullanıldığını ve burada yüzde 30'luk bir tasarruf yapılabileceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber