Van'da kar tatili uzadı

Kar yağışı Van'da etkisini devam ettirirken Valilik, il genelinde ilk ve orta dereceli okuların yarın da tatil edildiğini açıkladı. Valilik ayrıca, hamile ve engelli olan çalışanlara da idari izin verdi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 10 Ocak 2013 16:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

yağışı en çokta köyde yaşayan hastaları etkiledi. Yolları kardan kapanan Van'ın Muradiye İlçesi'ne bağlı Sürüyolu Köyü'nde 29 yaşındaki üçüncü çocuğuna hamile olan Selma Kep için sağlık ekipleri seferber oldu. Van'a 125 kilometre uzaklıkta olan ve yolları kardan kapanan köydeki hastaya ulaşmak için Snowtrack çelik paletli ve bir UMKE aracı pajero Ambulansla yola çıkan sağlık ekipleri, belirli bir noktaya kadar gittikten sonra Snowtrack çelik paletli ambulansla yola devam etti.

Yaklaşık 5 saatlik zorlu bir yolculuk ardından köye ulaşabilen sağlık ekipleri, doğum sancıları tutan Kep'in ilk tedavisi köyde yapıldı. Daha sonrada ambulansa bindirilerek Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı. Babalık sevinci yaşayan 71 yaşındaki İsmail Aslan ise 112 Acil Servis ve UMKE ekiplerine teşekkür etti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber