Kula su arıtma tesisi Nisan'da hizmete girecek

Kula ilçesinin en önemli eksiklerinden olan Atık Su Arıtma Tesisi'nin yapımında son aşamaya gelindi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ocak 2013 10:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kula su arıtma tesisi Nisan'da hizmete girecek

Kula Belediyesi, tesisi nisan ayında hizmete sokmaya hazırlanıyor.

Kula'nın teker teker dev yatırımlarla tanıştığını bildiren Belediye Başkanı Selim Aşkın, ilçenin yıllardır süre gelen atık sularının arıtılması sorununun 2013'te tarihe karışacağını söyledi. Başkan Aşkın, Atık Su Arıtma Tesisi inşaatına 2010 yılında başladığını, inşaatın yüzde 37'si tamamlandıktan sonra yüklenici firmadan kaynaklı sorun nedeniyle ihale sözleşmesinin 2011 yılında feshedildiğini, 2012'de yeniden ihalesi yaptıklarını ve çalışmalarda son aşamaya gelindiğini belirtti. Başkan Aşkın, "Tesiste yer alan Havalandırma Dağıtım Yapısı, Havalandırma Havuzu, Çökeltme Havuzları Dağıtım Yapısı, Çökeltme Havuzları, Temiz Su Toplama Yapısı, V1, V2 ve V3 Vana odaları, Terfi Basma Bacası, Debimetre Rögarı, Arıtılmış Su Toplama Bacası, Muayene Bacaları, Deşarj yapısı, Saha Tanzimi ve Yollar, Saha Borulama ünitelerinden Çamur Geri Devir Pompa İstasyonu, İşletme- Beltfitre Binası, Bekçi Kulübesi, Sayısal İşletme Planı İşleri, Atıksu Arıtma Tesisi'nin İşletilmesi Ünitelerinde yer alan makine ve montaj işlemlerinin çoğu tamamlandı" dedi.

Aşkın, "Kula Atık Su Arıtma Tesisi, Zaferiye Mahallesi Belediye Şantiye Alanı bitişiğinde toplam 3 dönüm alan üzerine kuruluyor. Projesinde, ilçedeki atık suyun arıtılması ve deşarjının sağlanması amaçlanmıştır. Tesisin uzun dönemde ihtiyaçları karşılayabilmesi için ilçe merkezinin 15 ve 35 yıl sonrası nüfus tahminleri yapılmış, nüfusun üreteceği tahmini atık su debileri ve kirlilik yükü değerleri hesaplanmıştır. Arıtılan suyun tahliyesi Devlet Su İşleri tarafından 200 metre güneyde yer alan kurutma kanalından yapılacak" diye konuştu.

Başkan Aşkın, arıtılan temiz suyun tarım arazilerinde sulama suyu olarak kullanılmasının planlandığını da sözlerine ekledi. - MANİSA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber