MEB'in kamu spotuna yoğun ilgi

Milli Eğitim Bakanlığı hayat boyu öğrenme yaklaşımını kamuoyunda tanıtmak amacıyla kamu spotu hazırladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ocak 2013 10:34, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Hayat boyu öğrenmenin öneminin anlatıldığı film, Bakanlığın internet sitesinden 24 saat içinde 1 milyon defa izlendi.

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nce yürütülen ''Türkiye'de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi'' kapsamında 45 saniyelik kamu spotu hazırlandı.

Anne karnındaki bir bebeğin görüntüsü ve ''anne karnında başlarız öğrenmeye'' sözleriyle başlayan filmde, küçük çocuklardan gençlere, yaşlılardan engellilere kadar birçok insanın görüntüsüne yer verildi.

Öğrenmenin önemi anlatılan filmde, Bakanlık tarafından açılan kurslar da gösterildi. Öğrenmek için geç olmadığı vurgusu yapılan film, ''Geç değil öğrenmek için. Her zaman her yaşta her fırsatta öğrenilecek çok yer öğrenecek çok şey var. Milli Eğitim Bakanlığı yanınızda'' sözleriyle bitiyor.

Hayat boyu öğrenme yaklaşımını kamuoyuna tanıtmak, bireyleri kendilerini geliştirerek işlerini, hayatlarını değiştirebilecekleri konusunda cesaretlendirmek ve genel bir farkındalık yaratmak amacıyla hazırlanan kamu spotu 35'i aşkın ulusal ve 30'dan fazla yerel televizyon kanalında yayınlanmaya başladı.

Hayat Boyu Öğrenmenin yaygın, örgün ve informal bütün eğitim biçimlerini, yer, zaman, yaş, mekan sınırı olmaksızın kapsadığını anlatan ve bireyleri her türlü öğrenme faaliyetine özendirmeyi amaçlayan filmin büyük ilgi gördüğü belirtildi. Filmin Milli Eğitim Bakanlığı internet sitesi üzerinden 24 saatte 1 milyon kez izlendiği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber