Ölür denilen 860 gramlık parmak bebek 8 kilo oldu

Konya'da yaşaması mümkün değil denilerek gönderilen ve başka bir hastanede 860 gram olarak dünyaya gelen Elif Nur bebek 8 kiloya ulaştı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ocak 2013 11:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ölür denilen 860 gramlık parmak bebek 8 kilo oldu

Konya'da yaşaması mümkün değil denilerek gönderilen ve başka bir hastanede 860 gram olarak dünyaya gelen Elif Nur Bebek 8 kiloya ulaştı. 12. ayına giren parmak Bebek için kontrole geldiği hastanede pasta kesildi.

Konya'da 1,5 yıl önce 35 yaşındaki anne Selma Karagülle üçüncü çocuğuna hamile kaldı. Hamileliğin 26. haftasında anne Selma Karagülle rahatsızlandı. Kocası Salim Karagülle tarafından bir hastaneye kaldırılan Selma Karagülle'ye bebeğin gelişiminin durduğu, yaşamasının mümkün olmadığı söylenerek 'İsterseniz başka bir doktora gidin' denildi. Bunun üzerine Karagülle çifti, Konya Farabi Hastanesi'ne geldi. Doktorlar, bebeğin yaşaması için yaptıkları müdahalelerle erken doğumu bir hafta geciktirdi ve Elif Nur Bebek 27 haftalık olunca 37 santim boyunda ve 860 gram ağırlığında el büyüklüğünde dünyaya geldi. Doktorlar bebeği yaşatmak için Yenidoğan bakım ünitesinde kuvöze aldı. Kuvözde 50 gün kalan Elif Nur Bebek, 1 yaşına günler kala doğduğu Farabi Hastanesi'ne kontrole geldi. Sağlık durumu iyi olduğu belirlenen Elif Nur Bebek için hastane tarafından pasta kesilerek yaş günü kutlandı.

Yaşamaz denilen ve bir yaşına gelen Elif Nur bebeğin annesi Selma Karagülle, "Çok şükür bebeğimizin durumu çok iyi. 860 gramdı, şimdi 8 kilo oldu. Erken doğduğu için 50 gün kuvözde kalmıştı, şimdi durumunun iyi olması bizleri mutlu ediyor. Elif Nur evimizin neşesi oldu" şeklinde konuştu.

Elif bebeğin sağlık durumunu kontrol eden Dr. Ülker Aksoy, "27 haftalıkken doğan ve 860 gram olan Elif Bebek, bugün itibariyle 8 kilo oldu. Elif Bebek diğer akranlarıyla aynı seviyeye geldi ve onlar kadar da sağlıklı. Bundan sonra da durumunu kontrol etmeye devam edeceğiz" dedi.

Parmak Bebek ile doğduğu günden itibaren yakından ilgilenen Konya Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Cevat Özpınar ise, "Elif Bebek bizim sembolik bebeklerimizden. Çünkü doğduğunda 800 gramdan biraz fazlaydı ve lakabı da 'parmak Bebek'ti. Şimdi öğrendik 8 kilo olmuş, yani doğduğunun 10 katı kadar ve anne de bu durumdan çok mutlu. Bu durum Türkiye'de sağlık sektörünün ne kadar geliştiğini gösteriyor. Türkiye'de yaşam ortalaması şuanda 75'lere çıkmış durumdadır" diye konuştu. - Konya

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber