Evden kaçan 11 yaşındaki kız, 4 gün tutulduğu işyerinde bulundu

Diyarbakır'da 4 gün önce internete girmesine izin vermedikleri için ailesiyle tartıştıktan sonra evden kaçan 11 yaşındaki S.U. adlı kız, sosyal paylaşım sitesinden tanıştığı 25 yaşındaki Ö.O.'nun işyerinde bulundu. S.U.'nun kendisine kötü muamelede bulunmadığını söylediği Ö.O. gözaltına alındı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 11 Ocak 2013 16:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Evden kaçan 11 yaşındaki kız, 4 gün tutulduğu işyerinde bulundu

Merkez Sur İlçesi'nde ayakkabı tamircisi F.U.'nun kızı S.U., geçen pazartesi sabahı sürekli internete girdiği için kendisine kızan ailesiyle tartıştıktan sonra ortadan kayboldu. Kızlarından haber alamayan aile polis gidip kayıp başvurusunda bulundu. Baba F.U., geçen yıl devamsızlık nedeniyle sınıfta kalan, bu yıl da okula devam etmeyen kızının internette çok fazla zaman geçirmesi nedeniyle kızdıklarını, artık girmesini yasaklamaları üzerine evden kaçtığını söyledi.

Daha önce de evden kaçtığı belirtilen S.U.'yu bulmak için Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. S.U.'nun sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki profilini de inceleyen polis, kızın yaşıtlarının dışında kendisinden büyük birkaç kişiyle görüştüğünü belirledi. Gidebileceği her yeri araştıran polis, S.U.'nun aynı yaştaki arkadaşı F.S.'ye ulaştı. Polisin bilgisine başvurduğu F.S., arkadaşı S.U.'nun cep telefonu satışı yapılan bir dükkanda olduğunu söyledi.

Polis, S.U.'nun bulunduğu belirtilen işyerine dün gece baskın düzenledi. Kapısı kilitli olan işyerinin kapısını çilingirle açan polis, S.U.'yu burada buldu. Polis, S.U.'yu işyerinde 4 boyunca tutan 25 yaşındaki Ö.O.'yu gözaltına aldı. Çocuk Şube Müdürlüğü'nde psikolog eşliğinde ifadesi alınan S.U., işyeri sahibi ile sosyal paylaşım sitesinden tanıştığını belirterek, kendisine kötü bir muamelede bulunmadığını söyledi.

Gözaltında bulunan işyeri sahibi Ö.O.'nun sorgusunun ardından adliyeye sevk edileceği, 'küçük yaşta çocuğu alıkoymak ve istismar' suçlamasıyla hakim karşısına çıkarılacağı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber