Siirt'te kayıp 2 çobanın cesedi bulundu, 7 kişi donmak üzereyken kurtarıldı

Siirt'in Pervari İlçesi'ne bağlı Doğan Köyü yakınlarındaki Kapı Çıkışı Yaylası'nda yoğun kar ve tipide kaybolan 9 kişiden Abdulhamit Ayna ile kuzeni Eşref Ayna'nın çığ altındaki cesetlerine ulaşıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 11 Ocak 2013 16:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Siirt'te kayıp 2 çobanın cesedi bulundu, 7 kişi donmak üzereyken kurtarıldı

Siirt'in Pervari İlçesi'ne bağlı Doğan Köyü yakınlarındaki Kapı Çıkışı Yaylası'nda yoğun kar ve tipide kaybolan 9 kişiden Abdulhamit Ayna ile kuzeni Eşref Ayna'nın çığ altındaki cesetlerine ulaşıldı. Bölgede 7 kişi de donmak üzereyken kurtarıldı.

Pervari'nin Doğan Köyü yakınlarındaki Kapı Çıkışı Yaylası'na bir hafta önce 5 çoban hayvanlarını otlatmaya götürdü. Çobanların yiyeceklerini bittiğini bildirmeleri üzerine köyden 4 kişi çocuklara önceki gün yemek götürmek üzere ayrıldı. Ancak aradan geçen 3 günde toplam 9 kişiden haber alınamayınca, olay jandarmaya bildirildi. Köylüler de dün kendi imkanlarıyla arama çalışması başlattı. Köylüler dün gece 7 kişinin yerini belirleyip, bu sabaha karşı donmak üzereyken buldu.

Durumunun yeniden bildirilmesi üzerine bölgeye Siirt ve Bitlis'ten helikopterlerle askerler sevk edildi. Askerlerin yaptığı aramada ise kayıp 2 kişinin önce eşyalarına ulaşıldı. Daha sonra yapılan aramada ise çığ altında kaldıkları belirlenen Abdulhamit Ayna ile kuzeni Eşref Ayna'nın cesedine ulaşıldı.

Bu arada donmak üzere bulunan 7 kişi ise gerekli tedavilerinin ardından evlerine götürüldü

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber