Trafik sigortası primlerine 'zarar' ayarlaması yapıldı

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Koçak, 2012 yılının 9 ayında ortaya çıkan 652 milyon lira tutarındaki zararın, trafik sigortasının sürdürülebilirliği açısından, başta prim artışı olmak üzere bazı önlemlerin alınmasını kaçınılmaz hale getirdiğini belirtti.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 12 Ocak 2013 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Koçak, son altı yıllık sürece bakıldığında, zorunlu trafik sigortasında şirketlerin her yıl zarar açıkladığını ve bu zararın giderek daha da arttığını vurguladı.

Koçak, zorunlu trafik sigortasında, son 6 yıllık dönemde sigorta şirketlerinin açıkladığı zarar tutarının 2.8 milyar lira olduğuna dikkati çekerek, ”Sigorta şirketleri trafik sigortasının toplumsal işlevini dikkate alarak, ortaya çıkan bu zararı 6 yıl gibi uzunca bir süre sigortalılarına yansıtmadan çözmek konusunda tüm çabayı sarf etmişlerdir. Ancak 2012 yılının 9 ayında ortaya çıkan 652 milyon lira tutarındaki zarar, trafik sigortasının sürdürülebilirliği açısından, başta prim artışı olmak üzere bazı önlemlerin alınmasını kaçınılmaz kılmıştır” değerlendirmesini yaptı.

Trafik sigortasından alınan primlerle oluşturulan havuzdaki tutarların, ödenen tazminatlar ve yapılan giderlere yetmediğine işaret eden Koçak, trafik sigortasında tahsil edilen her 100 lira karşılığında sigorta şirketlerinin, 105 lira tazminat, 30 lira tutarında genel gider ve acente komisyonları gibi masraflar olmak üzere toplamda 135 lira gidere katlandığını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber