Gümüşhane'de ulaşıma kapanan 43 köy yolundan 17'si açıldı

Gümüşhane'de ulaşıma kapanan 43 köy yolundan 17'si açıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Ocak 2013 09:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gümüşhane'de ulaşıma kapanan 43 köy yolundan 17'si açıldı

Gümüşhane'de ulaşıma kapanan 43 köy yolundan 17'si açıldı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, yaptığı açıklamada, kentte hafta başı başlayan ve 3 gün süren kar yağışı sonrası kapanan köy yollarını açma çalışmasının sürdüğünü belirtti.

Yapılan çalışma sonrası 17 köy yolunun ulaşıma açıldığını ifade eden Akdoğan, halen kent merkezinde 4, Kürtün'de 20 ve Torul'da 2 olmak üzere toplam 26 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu söyledi.

Kar yağışının etkili olduğu etkilendiği kent merkezinde ise belediye ekiplerinin kar temizleme çalışmasının sürdüğü bildirildi.

Belediye Başkanı Mustafa Canlı, kar yağışının başladığı andan itibaren karla mücadele çalışması başlattıklarını belirterek, "Temizlik İşleri, Fen İşleri, Park Bahçeler ve İşletme Müdürlüğü işbirliği ile yapılan yoğun çalışma neticesinde bugün itibariyle şehir merkezinde açılmamış yol kalmamıştır. Kar toplama çalışmalarımız da hala devam etmektedir" dedi.

Cumhuriyet, Atatürk, Fuadiye caddeleri ile kentin 12 mahallesinde kar temizleme çalışmalarını tamamladıklarını kaydeden Canlı, "Ekiplerimiz, cadde ve sokaklarda kalan karları temizliyor. Buzlanmaya karşı tuzlama çalışması yapıldı. Eriyen karların yeniden buza dönüşmemesi için çalışmalarımız aralıksız sürecektir" diye konuştu.

Muhabir: İbrahim Özdemir

Yayıncı: Asena Akçay

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber