Diyanet Vakfı'na burs tepkisi

TÜRKİYE Diyanet ve Vakıf Hizmetleri Kolu Kamu Görevlileri Sendikası (Türk Diyanet Vakıf-Sen) Kayseri Şubesi Başkanı Adem Çavuşoğulları, Türk Diyanet Vakfı'nı burs konusunda eleştirdi. Çavuşoğulları, 'İmam Hatip mezunlarının veya İmam Hatip çocuklarının İlahiyat dışındaki üniversitelerde okumalarına her türlü engeli koymak isteyen malum zihniyete adeta destek verircesine, İlahiyat Fakültesi dışında okuyan çocuklara burs verilmemesini anlamakta zorluk çekiyoruz' dedi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 12 Ocak 2013 13:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Diyanet Vakfı'na burs tepkisi

Adem Çavuşoğulları, Türkiye Diyanet Vakfı'nca 2012-2013 eğitim ve öğretim yılı yüksek öğretim öğrencilerine verilecek burs için yapılan müracaatların değerlendirilmesi sonucunda sadece İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin bir kısmına burs verilmesinin camiada üzüntü ve tepkiye yol açtığını belirtti.

Çavuşoğulları, görevde geçirdiği yıllarını Türkiye Diyanet Vakfı'nın gelişmesine adayan Diyanet çalışanlarının emeklerinin boş olduğu hissine kapıldığını ifade ederek şöyle konuştu:

"Sendikamızca problemin çözümü için yetkililerle görüşülmüş ve önerileri ihtiva eden yazı yazılmıştır. Ama bir sonuç çıkmamıştır. Diyanet İşleri Başkanlığı'nda, din görevlisi olarak görev yapan ve müftülüklerimiz aracılığıyla da Diyanet Vakfı'na yardım adı altında para toplamaktadır. Peygamber görevinin varisi olduğumuzun bilinciyle; 'Veren el alan elden üstündür' hadisini cemaate anlatırken, zekat ve sadaka peşinden koşmadan çocuklarımızı, Amerika'da olmasa bile ülkemizin değişik şehirlerinde okutmaya çalışıyoruz. Cemaatimizden istemeye ar ettiğimiz öğrenci bursunu teşkilatımız bizim adımıza organize ediyor umudu ile sevinç yaşadık. Ancak umutlarımız bir kez daha bir balon gibi söndü.İmam Hatip mezunlarının veya İmam Hatip çocuklarının İlahiyat dışındaki üniversitelerde okumalarına her türlü engeli koymak isteyen malum zihniyete adeta destek verircesine, İlahiyat Fakültesi dışında okuyan çocuklara burs verilmemesini anlamakta zorluk çekiyoruz.'

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber