Türk Tabipler Birliği Başbakan'a bir hafta süre verdi! Taleplere cevap alınmazsa, yeni eylemler yapılmasını kararlaştırdı.

Haber Giriş : 16 Kasım 2003 09:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
07.11.2003

TABİP ODASI BAŞKANLIĞINA

5 Kasım 2003 Çarşamba günü olağanüstü bir gün yaşadık. Haklılığımız ülke genelinde başta hekimler olmak üzere, sağlık çalışanları ve halkımız tarafından kabul görmüştür.

23.10.2003 tarih ve 1749/2003 sayılı genelgemiz çerçevesinde 5 Kasım 2003 tarihinde gerçekleştirdiğimiz Uyarı Eylemiyle, taleplerimiz karşılanmazsa sonuç alıncaya kadar çalışmalarımızı sürdüreceğimizi kamuoyuyla paylaştık.

5 Kasım 2003 günü Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Denizli'de yaptığı konuşmayı ve Sağlık Bakanı Sayın Prof.Dr.Recep Akdağ'ın 5 Kasım ile ilgili görüşünü gözönüne alarak yaptığımız değerlendirmede; Hükümete Sağlık Bakanı aracılığıyla ilettiğimiz taleplerin, Hükümet tarafından algılanmasında bir sıkıntı olduğunu gördüğümüzden, Başbakan'dan bir hafta içerisinde bizlere yanıt vermesini isteyerek randevu talep ettik.

Bu değerlendirmeler ışığında;

1)Programımızın uygulama biçimlerini gözden geçirmek için, 14 Kasım 2003 Cuma günü, saat 10:00'da Tabip Odası Başkanları Toplantısı TTB Merkez Konseyi'nde yapılacaktır.

2)Önümüzdeki görevlerimizi yerine getirebilmek için ?olabildiğince- her sağlık kuruluşunda 5 Kasım'da öne çıkmış meslektaşlarımızın yeraldığı yapılar kurulmasında yarar vardır. Bu yapıların doğrudan oda yönetimi ile ilişki içerisinde olarak, bundan sonraki görevlerin yürütülmesinde etkin olmaları sağlanmalıdır.

3)5 Kasım'ın başarısında katkısı olan, başta halkımıza, destek sunan diğer örgütlere (sendika, meslek kuruluşları, vb.) yerel/ulusal medyaya teşekkür edilmesi ve ilişkilerimizin güçlendirilerek yürütülmesi uygun olacaktır.

Bilgilerinize sunar, çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Saygılarımızla,
TTB Merkez Konseyi Adına
Dr.Orhan Odabaşı
Genel Sekreter

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber