Migren kabusuna 'nöral terapi' ile son

Hayat kalitesini düşüren migren ve diğer baş ağrıları, deri altına uygulanan “Nöral Terapi” adı verilen yöntem sayesinde hastaların kabusu olmaktan çıkıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ocak 2013 14:32, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Nöroloji Uzmanı Dr. Aysun Akça, uygulanan yöntem sayesinde hastaların yüzde 90 ila 95'ini kalıcı olarak sağlıklı hale getirdiklerini söyledi.

Nöral Terapi'nin 1920'lerden bu yana Avrupa'nın yanı sıra Almanya ve Kuzey Amerika ülkelerinde kullanılan bir tedavi yöntemi olduğunu belirten Medicana Konya Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Aysun Akça, Nöral Terapi'nin Türkiye'de son 10-15 yıllık bir süreçte uygulandığını ifade etti. Dr. Akça, “Nöral terapiyle migren ve diğer baş ağrıları artık çekilmek zorunda olan durumlar olmaktan kurtuluyor. Hastalarımızın çoğu bizim yanımıza 'migrenim var tedavisi yok' diyerek gelirdi. Artık böyle değil. Nöral terapi sayesinde hastalarımızı yüzde 90-95 oranında kalıcı olarak sağlıklı hale getiriyoruz. Hiçbir atak geçirmeden hastalar gayet güzel bir şekilde sağlıklı olarak yaşantısına devam edebiliyor” diye konuştu.

KISMİ FELÇ DURUMU ORTAYA ÇIKIYOR

Hemiplejik migrenin, migren ağrıları içerisinde çok nadir görülen ve klasik migrenlere göre tedaviye daha dirençli bir çeşit olduğuna dikkat çeken Dr. Akça, “Çok dramatik bir tablo olması nedeniyle hasta ve yakınları tarafından çok tedirginlikle karşılanan bir ağrı. Öncesinde bir vücut yarısında uyuşma, güç kaybı, konuşmada bozulma, bazen görme bozukluğunun da eşlik ettiği yaklaşık bir saat süren kısmi bir felç durumu ortaya çıkıyor. Sonrasında baş ağrısı yaşanmakta. Bu baş ağrısı klasik migren baş ağrısı gibi. Yani yarım zonklayıcı, bulantı, kusma, ışık, koku, ses hassasiyetinin eşlik ettiği ve hastanın günlük yaşamını olumsuz etkileyen bir ağrı çeşidi” dedi.

HER YAŞ GRUBUNA UYGULANABİLİYOR

Nöral Terapi'nin belirgin bir yan etkisinin olmadığını da vurgulayan Dr. Akça, “Uygulamamızı engelleyici belirgin bir hadise yok. Hastanın kullandığımız bir ilaca karşı bir alerjik reaksiyonu varsa bu durumlarda uygulanmayabilir. Ama her yaş grubundan hastaya kolaylıkla 10-15 dakika içerisinde cilt altı enjeksiyonlarıyla uygulanan bir tedavi yöntemidir. Haftalık veya 15 günlük uygulamalarla 3 ile 10 seansta kesin çözüm alıyoruz” şeklinde konuştu. Nöral terapinin bir enjeksiyon tedavisi olduğunu ve bir miktar ağır olabileceğini de sözlerine ekleyen Dr. Akça, uygulamalarda genellikle ince, küçük insülin iğne uçlarının kullanıldığını söyledi.

NÖRAL TERAPİYLE AĞRILARDAN KURTULDU

10 yaşından beri migren hastası olduğunu ifade eden üniversite öğrencisi İlkyaz Güney (19), “Önceleri felçli migren geçiriyordum. Bu durumu aileme söylememiştim. Ağrılarım şiddetlenince rahatsızlığımı ailemle paylaştım. Doktora gittiğimizde çok basit migren olduğunu söylediler. Daha sonra zaten bu ağrılarla yaşamaya alıştım. Ufak tefek migren ilaçları alıp karanlık bir yerde uyuyarak ağrımın geçmesini bekliyordum. Tedaviden önce haftada 3-4 kez normal migren krizi geçiriyordum. Daha sonra felçli migren geçirmeye başladım. Tabi ki bu sosyal hayatımı etkileyen bir durumdu. Çoğunlukla dışarıya çıkmamı engelliyordu. Çünkü ışık, koku çok etkiliyordu beni. Başım ağrıdığı zaman bu tip şeylere karşı refleks gösteriyordum” diye konuştu.

Nöral terapi yöntemiyle birlikte çok olumlu sonuçlar aldığını da anlatan Güney, “İğnelerle kafama uygulanan bir tedavi. Bir aydır bu tedavi uygulanıyor bana. Başta umutsuzdum, tedavinin sonuç vermeyeceğini düşünüyordum. Ama daha sonra çok memnun kaldım. Sınav dönemimde olmama ve hayatımdaki streslere rağmen hiçbir sorun yaşamadım” dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber