Avrupa'nın en büyük projesi İstanbul-İzmir arasını 3,5 saate indirecek

İstanbul-İzmir arasını 3,5 saate indirecek, otoyol projesinin Gebze-Bursa kesimindeki çalışmaları devam ediyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Ocak 2013 13:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BURSA/YALOVA - Metin Aktaş

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, helikopterle, Orhangazi-Samanlı tünelinin yapım çalışmaları ve Körfez Geçişi Asma Köprü yapımında, Köprü Güney Ankraj Bölgesi altyapı çalışmaları ve Kuzey Kulesi'nin deniz içinde temel kazısının başlatıldığı Gebze– Bursa otoyol güzergahını, havadan inceledi.

Bakan Yıldırım'ın helikopterle yaptığı inceleme gezisine eşlik eden AA muhabirinin objektifine,Gebze-Bursa otoyol güzergahında dikilen viyadük ayakları ve Orhangazi-Samanlı tünelinin yapım çalışmaları net bir şekilde yansıdı. Ayrıca Körfez Geçişi Asma Köprü yapımındaki Köprü Güney Ankraj Bölgesi altyapı çalışmaları da kayda geçti.

Hedef 2015'te Bursa'ya kadar olan kısmı bitirmek

Projeye ilişkin çalışmaları AA muhabirine değerlendiren Yıldırım, ''Özellikle köprü ayaklarındaki sondaj çalışmaları ve köprünün İstanbul tarafında, Yalova tarafındaki devamı olan viyadüklerde çalışmalar oldukça ilerlemiş durumda. Hedefimiz, 2015 yılı içerisinde otoyolun özellikle Bursa'ya kadar olan kısmını tamamen bitirmek'' diye konuştu.

53 ülkenin milli gelirinden büyük

Projenin, Avrupa'da en büyük, dünyada devam eden ikinci en büyük altyapı projesi olduğunu dile getiren Bakan Yıldırım, projenin maliyetinin, 53 ülkenin, ayrı ayrı yıllık milli gelirinden daha büyük olduğunu sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber