MEB'den Yeni Bir Görevde Yükselme Sınavı Daha

Bir çok Bakanlık görevde yükselme eğitimi açmaz iken Milli Eğitim Bakanlığı bu yılın ikinci görevde yükselme sınavını yapacağını açıkladı. Bu yılın ilk sınavı 9 Temmuz tarihinde yapılmıştır. Bakanlık, yaptığı açıklamada, genel idare ve sağlık hizmetleri sınıfına ait kadrolarında görev yapanların TEKNİSYEN, yardımcı hizmetler sınıfına ait aşçı, bekçi, dağıtıcı, hizmetli, kaloriferci ve teknisyen yardımcısı kadrolarında görev yapanların ise MEMUR kadrolarına atamalarının yapılması amacıyla sınav yapılacağını duyurdu. İşte duyurunun tam metni

Haber Giriş : 11 Kasım 2005 04:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

T.C.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
Personel Genel Müdürlüğü

Sayı:B.08.0.PGM.0.23.02.01.72-69035 10/11/2005
Konu:Görevde Yükselme Sınavı

İlgi: 26/07/2000 tarihli ve 24121 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme Yönetmeliği.

İlgi Yönetmelikte yapılan değişiklikler dikkate alınarak memur, ambar memuru, şoför ve teknisyen kadrolar için 81 il merkezinde 09/07/2005 tarihinde görevde yükselme sınav yapılmış ve başarılı olanların atama işlemleri sonuçlandırılarak yeni kadro unvanlarındaki görevlerine başlatılmışlardır.

Yönetmelikteki görevde yükselme eğitimine ilişkin hükümlerin 31/12/2005 tarihine kadar uygulanmamasının getirdiği imkândan yararlanılarak 11/12/2005 Pazar günü yeniden görevde yükselme eleme sınavı yapılması plânlanmıştır.

Bu nedenle; Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilâtının genel idare ve sağlık hizmetleri sınıfına ait kadrolarında görev yapanların TEKNİSYEN, yardımcı hizmetler sınıfına ait aşçı, bekçi, dağıtıcı, hizmetli, kaloriferci ve teknisyen yardımcısı kadrolarında görev yapanların ise MEMUR kadrolarına atamalarının yapılması amacıyla yapılacak sınava katılmak isteyen ve başvuru şartlarını taşıyan personelin başvuruları alınacaktır.

11/12/2005 tarihinde yapıl acak olan sınava katılabilme şartlarının ne olduğu, başvurularda dikkat edilecek hususların neler olduğu, kimlerin başvuruda bulunabileceği ve sınava ilişkin diğer iş ve işlemlerin açıklanaca başvuru kılavuzu Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanarak Bakanlığımızın www.meb.gov.tr. adresinde yayınlanacaktır.

Başvuru kılavuzunda yer alacak olan başvuru şartlarının neler olduğu, başvuruda dikkat edilecek hususların neler olduğu ve kimlerin başvuruda bulunabileceğine ilişkin bilgiler aşağıda ayrıca belirtilmiştir.

A. SINAVA KATILMAK İSTEYENLERİN TAŞIMASI GEREKEN ŞARTLAR :

I. MEMUR KADROSU İÇİN;

1) 31/12/2005 tarihi itibariyle memuriyette en az beş yıl hizmeti bulunmak, (Erkek personelin bu süreye askerlik hizmetleri de dahil edilecektir.)

2) 31/12/2005 tarihi itibariyle Bakanlığımız; Genel idare hizmetleri sınıfına ait şoför kadrosunda en az iki yıl süreyle çalışmış olmak, (09/07/2005 tarihinde yapılan sınav sonucuna göre şoför kadrosuna atanmış olanlar bu kadroda iki yıl çalışmadıklar için başvuramazlar.)

veya Yardımcıhizmetler sınıfına ait aşçı, bekçi, dağıtıcı, hizmetli, kaloriferci ve teknisyen yardımcısı kadrolarının birinde veya bir kaçında en az iki yıl süreyle çalışmış olmak, (Örnek : 2 yıllık hizmetin 1,5 yılı Hizmetli, 6 ay Kaloriferci kadrosunda geçmiş olabilir.)

3) En az lise ve dengi okul mezunu olmak,

4) 657 sayılı Devlet Memurlar Kanununun değişik 125 inci maddesinin (D) bendinde belirtilen kademe ilerlemesinin durdurulması cezası ile disipline ilişkin özel kanunlarda belirtilen ve bu cezaya denk olan disiplin cezası almamış olmak,

5) Sicil raporlarına göre son yıla ait sicil notu olumlu olmak kaydıyla, son üç yıllık (2004-2003-2002) sicil notu ortalaması en az iyi (76 puan) derecede olmak,

II. TEKNİSYEN KADROSU İÇİN;

1) 31/12/2005 tarihi itibariyle Bakanlığımız kadrolarında en az beş yıl çalışmış ve bu sürenin en az iki yıllık kısmını genel idare veya sağlık hizmetleri sınıfına ait en son atandığı kadroda geçirmiş olmak,

(Örnek : Memur kadrosunda çalışmakta iken Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni kadrosuna veya bir önceki sınav sonucuna göre Hizmetli kadrosunda iken Memur kadrosuna ataması yapılmış olan bir personel bu kadroda en az 2 yıl süreyle çalışmış olacaktır.)

2) Atama yapılacak kadronun gerektirdiği alanda en az mesleki ve teknik lise mezunu olmak, (Bakanlığımızın Bilgisayar, Telekomünikasyon, Elektrik/Elektronik, Sıhhi Tesisat, Mobilya/Dekorasyon, İnşaat/Yapı ve Metal İşleri bölümlerinden mezun teknisyene ihtiyaç bulunduğundan bu bölümlerden mezun olanlar başvuracaktır.)

3) 657 sayılıDevlet Memurlar Kanununun değişik 125 inci maddesinin (D) bendinde belirtilen kademe ilerlemesinin durdurulması cezası ile disipline ilişkin özel kanunlarda belirtilen ve bu cezaya denk olan disiplin cezası almamış olmak,

4) Sicil raporlarına göre son yıla ait sicil notu olumlu olmak kaydıyla, son üç yıllık (2004-2003-2002) sicil notu ortalaması en az iyi (76 puan) derecede olmak,

B. BAŞVURUDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR :

Memur ve teknisyen kadrolarına yapılacak başvurularda şu hususlara dikkat edilecektir.

1) Eleme sınavında 100 üzerinden 70 ve daha fazla puan alanlar sınavı kazanmış sayılacaklardır. Atamalar, en yüksek puan alandan başlanmak suretiyle illere ayrılan kontenjan dahilinde yapılacaktır. Puan eşitliği hâlinde üst öğrenimli olana, eşitliğin bozulmaması durumunda ise hizmet süresi fazla olana öncelik verilecektir.

(Öğrenim durumu ve hizmet süresi bilgileri İLSİS kayıtlarından alınacaktır. Bu nedenle İLSİS kayıtlarındaki bilgilerin güncelleştirilmesi gerekmektedir.)

2) Başvuru şartlarını taşımayan veya taşımadığı sonradan anlaşılanların atamaları yapılmayacak, atamalar yapılmış olsa bile iptal edilecektir.

3) Atama yapılan kadrolarda Yönetmelik gereği en az iki yıl çalışma zorunluluğu bulunmaktadır. Bu süre içerisinde bir başka görev için yapılacak olan görevde yükselme eğitimi veya sınavına katı lmak mümkün olmayacaktır.

C. KİMLER HANGİ KADROLAR İÇİN BAŞVURUDA BULUNACAK :

1) 09/07/2005 tarihinde yapılan sınavda 69 ve daha aşağıda puan alarak başarısız olanlar,

2) Genel idare ve sağlık hizmetleri sınıfına ait kadrolardan herhangi birisinde görev yapanlar teknisyen kadrosu için;

3) Genel idare hizmetleri sınıfındaki şoför kadrosunda görev yapanlar ile yardımcı hizmetler sınıfına dahil aşçı, bekçi, dağıtıcı, hizmetli, kaloriferci ve teknisyen yardımcısı kadrolarında görev yapanlar memur kadrosu için;

4) 4359 sayılı Yasanın Geçici 7 nci maddesi gereğince işçi statüsünden Bakanlığımız hizmetli kadrolarına atamas yapılanlar memur kadrosu için;

5) İçişleri Bakanlığınca, İçişleri Bakanlığı kadrolarına 430 sayılı Kanun Hükmünde Kararname gereğince ataması yapılıp, Bakanlığımıza bağlı okul ve kurumlarda görev yapanlardan genel idare hizmetleri sınıfına ait kadrolarda olanlar teknisyen, yardımcı hizmetler sınıfına ait kadrolarda olanlar memur kadrosu için;
başvuruda bulunabileceklerdir.

Başvuruda bulunacak personelin sınava ilişkin bilgileri, İLSİS kayıtlarından alınacaktır.

Bu nedenle; İLSİS kayıtlarındaki özellikle görev kaydı, aylıksız izinler, hizmet birleştirmesi ve ayrılma işlemlerine ilişkin bilgilerin tam ve doğru olarak kayıtlara işlenmiş olması gerekmektedir. Bu bilgilerin tam ve doğru olarak kayıtlara işlenmemi olması durumunda başvuruda bulunan bazı personel açısından başvurunun kabul edilmemesi gibi sonuçlar doğuracaktır.

Bilgilerinizi ve başvurmak isteyen personelin mağdur edilmemesi için konunun tüm personele duyurularak başvuru süresi içerisinde başvuruda bulunmalarının sağlanmasına yönelik önlemlerin alınmasını önemle arz ve rica ederim.

Remzi KAYA
Bakan a.
Genel Müdür

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber