Enflasyon farkını Maliye Bakanına gönderdiler

TÜRKİYE Kamu-Sen Sivas İl Temsilciliği üyeleri, memura ve emekliye, enflasyon farkı olarak verilen 1 lira 25 kuruşu, zarf içine koyarak Maliye Bakanı ve Memur-Sen Genel Başkanı'na posta ile gönderdi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 14 Ocak 2013 15:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen Sivas İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Muzaffer Karadağ ve 10 sendika üyesi, memura ve emekliye verilen enflasyon farkına tepki gösterdi. PTT binası önünde açıklama yapan Karadağ, "Hükümet 2013 yılında enflasyonu yüzde 6 olarak tahmin etmektedir. Bütün ödeme planlarını buna göre planlamaktadır. Asgari ücretliye, memura, emekliye, 2013 yılında enflasyonun maaşlarda yüzde 6 satın alma gücünde eksilmeye yol açacağını söylemektedir. Bu azalmaya önlemek için asgari ücretliye, memura, emekliye yüzde 3+3 iyeleştirme gerçekleştirmek için bütçe kanunu çıkarılmıştır. Geçen yılın enflasyon farkı yüzde 0.14 olarak ölçülmüştür. Yani enflasyon farkı olan 1 lira 25 kuruş ile 2 lira arasında zam yapılmıştır. Memurlar enflasyon üzeri gerçek maaş artışı olarak Ocak 15'ten itibaren 1 lira 25 kuruş zam almaya başlayacaklar. Asgari ücretliler, memurlar, emekliler, gerçek anlamda maaş artışı olan 1 lira 25 kuruşu almanın coşkusunu, mutluluğunu, sevincini ve heyecanının yaşamaktadırlar" dedi.

Son on yıldır yüzde 2'lik ve 3'lük zamlarla memur maaşlarının enflasyon karşısında ezildiğini belirten Karadağ, "Hükümet 2012 yılında doğalgaza yüzde 30, tren ücretlerine yüzde 27, kömüre yüzde 25, elektriğe yüzde 23 zam yapmıştır. Memurlara, emeklilere, her ay 1 lira 25 kuruş artış yapmanın mutluluğu, heyecanı, gururunda yetkili sendikanın büyük emekleri olmuştur. Memur-Sen, 'Biz yetkili olursak memurlara, emeklilere daha çok maaş artışı sağlarız. Yeter ki bizi yetkili yapın' diye memurlara baskı uyguladı. Biz memurlara, 1 lira 25 kuruş artış sağlayan Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek'e ve yetkili sendika Genel Başkanı Sayın Ahmet Gündoğdu'ya bu paraları gönderiyoruz. Onların da memurların, emeklilerin yaşadığı mutluluğu, coşkuyu yaşamalarını istiyoruz" diye konuştu.

Açıklamanın ardından Kamu-Sen İl Temsilcisi Muzaffer Karadağ ve beraberindekiler zarf içerisine koydukları 1 lira 25 kuruşları posta yolu ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'ya gönderdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber