Akhisar Devlet Hastanesi, 2012'de de şifa dağıttı

Akhisar Devlet Hastanesi Başhekimi Erol Karaca, kurumunun 2012 faaliyetleri hakkında bilgi verdi ve geçen yılın ikinci yarısında hastaneye atanan 9 yeni doktoru kamuoyuna tanıttı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ocak 2013 09:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Akhisar Devlet Hastanesi, 2012'de de şifa dağıttı

Akhisar Devlet Hastanesi'nin oldukça yoğun bir yıl geçirdiğini belirten Başhekim Op. Dr. Erol Karaca, "2012 yılında yatırımlarımıza devam ederek Kadın Doğum Poliklinikleri'nin hepsini modern USG cihazlarıyla donattık. Yoğun bakımda 885 hasta yatırılarak tedavi edildi ve doluluk oranı yüzde 90 olarak gerçekleşti. Evde bakım birimimizde 538 hastanın evlerine gidilerek periyodik şekilde kontrolleri yapıldı, şuanda kayıtlı 269 hasta mevcuttur" dedi.

Diyaliz merkezinde 68 hastaya diyaliz hizmeti verildiğini kaydeden Karaca, "Şu anda kayıtlı 26 hasta diyaliz seanslarına giriyor. Kemoterapi merkezinde 620 hastaya kemoterapi protokolü uygulandı, 19 hastaya onkoloji, 100 hastaya da port bakımı yapıldı. Yılın son döneminde PACS sistemi devreye sokularak, klasik röntgen filmleri, tomografi ve MR'ları bilgisayar ortamına aktarıldı ve film baskı olayı ortadan kalktı. Filmleri CD şeklinde veya e-posta olarak hastalara sunabilir hale geldik. Binamız arkasında lojmanlar yıkılarak, belediyemizin katkısıyla otopark ve yeşil alan projesi gerçekleştirildi. Yeni ek hizmet binasını büyük oranda tamamlayarak şu anda geçici kabul aşamasına getirdik" diye konuştu.

Yeni hizmet binasına kademeli olarak geçiş yapacaklarını dile getiren Başhekim Karaca, şimdiki binanın ise farklı projelerde kullanılabileceğini söyledi.

Karaca, hastanede yeni göreve başlayan hekimleri ise şöyle sıraladı: Dahiliye uzmanları Dr. Ömer Özümer, Dr. Derya Uçardağ Ceniz; Anestezi uzmanları Dr. Metehan Akarsu ve Dr. İbrahim Gürcan; Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Levent Sepit; Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Eda Coşkun; Nöroloji Uzmanı Dr. Derya Onul Durak; Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Atilla Cengiz ve Başhekim Yardımcısı Uzman Dr. Ali Osman Çağlayan. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber