Av korumu memuru 24 saat sonra bulundu

Sivas'ta Davulalan köyü yakınlarında kaybolan 45 yaşındaki av koruma memuru Hakkı Kelek, sabah ormanda bulundu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 16 Ocak 2013 15:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Av korumu memuru 24 saat sonra bulundu

Sivas'ta dün kaçak avcıları yakalamak için gittikleri Yıldızeli İlçesi'ne bağlı Davulalan Köyü yakınlarında kaybolan 45 yaşındaki av koruma memuru Hakkı Kelek, sabah ormanda bulundu. Kelek'in geceyi ormanda ateş yakıp ısınarak geçirdiği belirtildi.

Dün sabah saatlerinde Orman ve Su İşleri Sivas Şube Müdürlüğü'ne, Yıldızeli'ne bağlı Davulalan Köyü yakınlarında kaçak av yapıldığına dair ihbar geldi. Dün saat 1.00 sıralarında belirtilen yere giden ekipler kaçak avcı takibine başladı. Ekip arama çalışmalarını ikiye bölünerek sürdürürken, geride kalan av koruma memuru Hakkı Kelek'e en yakın yerleşim birimine gitmesi söylendi.

YÖNÜNÜ ŞAŞIRDI

Yolda ayağı burkulan Kelek yoğun sis nedeniyle yönünü şaşırarak uzaktan gördüğü Davulalan Köyü'ne ulaşamadı. Havanın kararması nedeniyle köy yakınlarındaki ormana sığınan Kelek burada ateş yakarak ısınmaya çalıştı. Kelek'ten haber alamayan ve telefonla da ulaşamayan arkadaşları ise akşam saatlerinde durumu jandarmaya bildirdi.

24 SAAT SONRA BULUNDU

Bunun üzerine 3 jandarma timi, Sivas, Tokat, Kayseri İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden 32 kişilik sivil savunma ekibi, Orman ve Su İşleri Müdürlüğü'nden 8 personel bölgede arama yaptı. 8 kilometrelik bir alanda gece yapılan çalışmalardan sonuç alınamadı. Sabah tekrar başlatılan arama çalışmaları sonunda av koruma memuru Hakkı Kelek saat 10.00 sıralarında ormanlık alanda bulundu. Sağlık durumu iyi olan Kelek, tedbir amacıyla Yıldızeli Devlet Hastanesi'ne götürülerek kontrolden geçirildi.

Sivas İl Afet ve Acil Durum Müdürü Nazif Ekinci, "Davulalan köyünden başlamak üzere 8 kilometrelik bir alanda tarama yaptık ancak netice alamadık. Gerek ekiplerin dinlenmesi için, gerekse gün aydınlandığında daha iyi netice alınabileceğini düşünerek arama çalışmalarını bırakıp sabah tekrar başladık. Aramalar sırasında görevlimize sağ salim ulaşıldı" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber