Memur Sen'den '10 milyon imza' kampanyası

Memur-Sen Balıkesir İl Temsilciliği, 10 milyon imza kampanyası başlatarak, baş örtüsünün meclis başta olmak üzere kamunun her alanında serbest olmasını istedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ocak 2013 16:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Memur Sen'den '10 milyon imza' kampanyası

Memur-Sen üyeleri, Balıkesir'de TÜİK binası önünde bir araya gelerek imza kampanyası başlattı. Memur Sen İl Temsilcisi Mustafa Erol, '10 milyon imza' adı ile bir imza kampanyası başlattıklarını ifade ederek, "10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nde 81 ilde basın açıklaması yapmış ve yeni yılın ilk mesai gününde ülke genelinde gerçekleştirdiği serbest kıyafetle işe gitme sivil itaatsizlik eylemi ile bu yöndeki talepler dikkat çekilmiştir. Bugün bu çalışmalarımıza milletimizi de dahil ederek özgürlük için 10 milyon imza kampanyasını başlatıyoruz. Toplanan imzaları Başbakanlığa sunacağız" dedi.

AKSİLİKLER ÜST ÜSTE GELDİ

Memur Sen'in imza kampanyasında aksilikler yaşandı. 35 kişinin katıldığı basın açıklaması açık havada yapılınca rüzgar imza kağıtlarını sık sık uçurdu. Diğer yandan, İl Temsilcisi Mustafa Erol'un megafon ile yaptığı konuşmada megafon arızalandı. Aksiliklere rağmen açıklamasını sürdüren Erol, "Baş örtüsü yasağının kaldırılması için ve31 Ocak'a kadar toplayacağımız imzaları hayata geçirmek Bzere başbakanlığa sunduktan sonra konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığına, Başbakanlığa ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne bilgi vereceğiz. Bizler, başörtüsünün meclis başta olmak üzere kamunun her alanında serbest olmasını sağlayıncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz. Bu kararlılıktan asla taviz vermeyeceğiz. Konjonktürel iyilikler olmasın, özgürlükler lütfa değil, hukuka bağlı olsun" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber