Şiddetli rüzgar seraları yerle bir etti

Antalya'nın Serik İlçesi'nde dün gece etkili olan hortum, fırtına ve dolu nedeniyle pek çok sera yerle bir oldu, ürünler zarar gördü

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 17 Ocak 2013 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şiddetli rüzgar seraları yerle bir etti

Serik'te geçen cumartesi günü meydana gelen sel felaketinin ardından dün gece de hortum, fırtına ve dolu felaketi yaşandı. Kötü hava şartlarından en çok, ilçeye bağlı Aşağı Çatma ve Aşağıoba köyleri etkilendi. Aşağıoba Köyü'nde dolu yağışı nedeniyle 10 domates ve biber serası yerle bir oldu. Aşağı Çatma Köyü'nde ise hortum etkili oldu. Pek çok seranın camları kırıldı, çatıları uçtu. Hortumdan dolayı 12 sera tamamen yıkıldı. Saatteki hızı 80 kilometreyi bulan fırtınadan dolayı seralarda büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

Aşağı Çatma Köyü Muhtarı Mustafa Barcın, fırtınanın saat 03.00 sıralarında etkili olmaya başladığını kaydetti. Fırtınanın ardından yağmurun başladığını ve hortum oluştuğunu vurgulayan Barcın, "Bundan dolayı 12 serada maddi hasar meydana geldi. Seralardaki ürünler de tamamen zarar gördü. Can kaybı olmaması sevindirici" dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinden itibaren bölgede hasar tespit çalışmalarına başladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber