Yakuplu Evleri Projesi için başvurular başladı

Haber Giriş : 12 Kasım 2005 11:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KİPTAŞ, Başakşehir ve Esenyurt konutları ile İkitelli- Halkalı Toplu Konutları'na başvuruda bulunup hak sahibi olamayan vatandaşlar için Yakuplu Evleri projesini başlattı.

Başakşehir 5. Etap ve Esenyurt konutları ve İBB-TOKİ işbirliği ile gerçekleştirilen İkitelli-Halkalı Toplu Konutları'na başvuruda bulunup hak sahibi olamayanlara yeni fırsat doğdu. KİPTAŞ (İstanbul Konut İmar Plan Turizm Ulaşım Sanayi ve Ticaret A.Ş.), daha önceki satış kampanyalarında hak sahibi olamayanlar için bu defa "Yakuplu Evleri" projesi başlattı. Projede 15 bin 892 metrekare alan üzerine inşa edilecek toplam 304 daire yer alacak. Arsa karşılığı olarak arsa sahibine bırakılan 62 dairenin dışındaki 242 daire dün satışa sunuldu. Evler krediyle, 300 YTL'den başlayan taksitler halinde 120 aya kadar vadeli olarak satışa sunuldu.Noter huzurunda gerçekleştirilecek kura çekilişinin ardından evler 18 ay sonra hak sahiplerine teslim edilecek. Satış kampanyasına katılacak olan vatandaşlar ilk olarak Vakıfbank'a 2 bin YTL yatıracaklar. Daha önceki kuralarda 2 bin YTL yatırmış ve paralarını bankadan çekmemiş olan vatandaşlar, bunu belgeleyen dekontlarıyla yeni kampanyaya katılabilecek. Dairelerin toplam bedeli ise 48 bin 500 YTL. "Yakuplu Evleri" projesinden, sadece daha önceki şatış kampanyalarına katılan ve kuralarda hak sahibi olamayan 23 bin kişi yararlanabiliyor ve başvurular 25 Kasım'da sona eriyor. Satışa sunulan proje ile ilgili dün İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde bir tanıtımtoplantısı düzenlendi.

YENİ ARSA TALEBİ

Toplantıya KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, Vakıfbank yöneticileri, Yakuplu Belediye Başkanı Şanver Çolak, Vakıfbank Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Çevik ile vatandaşlar katıldı. Yapılan konuşmalarda, İstanbul'da arsa bulmakta büyük güçlük çekildiği vurgulanırken, "Ucuz sosyal konut için yapılan talepleri, arsa bulamadığımız için yeterince karşılayamıyoruz. Bu yüzden Sayın Başbakan'dan bize yeni arsalar vermesini talep ettik. Eğer şehirleri önceden daha iyi kurgulayabilseydik, bu sorunları yaşamazdık. Yeni oluşturduğumuz yerleşim alanlarının ulaşım planlarını şimdiden hazırlıyoruz. Bu çerçevede, metroyu Küçükçekmece ve Bahçeşehir'e kadar götüreceğiz" denildi.

Sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber