Aşçı yardımcısı Valiye saldırdı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2005 16:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Kız Yetiştirme Yurdu yemekhanesinde incelemelerde bulunurken aşçı yardımcısının saldırısına uğradığını açıklayan Niğde Valisi Gündüz Beder, "Bunların kolu nereye kadar gidiyorsa, hangi kurumlara kadar gidiyorsa, hangi kişi ve organize yere kadar gidiyorsa oraya kadar gidilecektir" dedi.

Vali Beder yaptığı açıklamada, yurtlarda psikolojik sorunu olanların çalıştırılmasının daha vahim olaylara neden olabileceğini belirterek konuyu, "Çok şükür bana oldu ve ortaya çıktı" şeklinde yorumladı. Beder, denetimleri sırasında yapılan saldırıyla ilgili Cumhuriyet Başsavcısı'na bilgi verdiğini ve tahkikata başlandığını belirtti. "Ben bu olayı çok önemsiyorum. Çok şükür bana oldu ve ortaya çıktı" diyen Beder, şunları kaydetti:

"Devlet olarak en fazla üzerinde durduğumuz konu budur. Ancak üzücüdür ki buraya kadar sızan bir takım elemanlar var, bu elemanların hangi şekilde organize olduğu adli soruşturma sonucu ortaya çıkacaktır. Bunların kolu nereye kadar gidiyorsa, hangi kurumlara kadar gidiyorsa, hangi kişi ve organize yere kadar gidiyorsa oraya kadar gidilecektir. Valiye böyle bir saldırı yapılıyorsa bu onların cesaretini gösteriyor. Biz yetkilileri ikaz etmemize iyi iş yapmaları için uyarmamıza rağmen benim algıladığım demek ki Vali'nin denetimini engellemek, gözünü korkutmak, bu tür yerlere gelmesin, biz bildiğimiz gibi yapalım düşüncesinden kaynaklanmaktadır."

Bu arada, Kız Yetiştirme Yurdu yemekhanesinde Vali Gündüz Beder'e saldırdığı iddiasıyla gözaltına alınan aşçı yardımcısı Recep Umut, adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber