14 Kasım 2005'in önemli gündem başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2005 10:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM gündemi
- Meclis Başkanı Bülent Arınç, saat 11.45'te Endonezya Temsilciler Meclisi Başkan Yardımcısı Zaenal Ma'arif'i; saat 15.00'te ise İnsan Hakları Derneği Genel Başkanı Yusuf Alataş'ı, silahlı kişilerce kaçırılan polis memuru Hakan Açıl'ın babası Muammer Açıl ile birlikte kabul edecek.
- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda saat 10.00'da Ulaştırma Bakanlığı, Telekomünikasyon Kurumu, Denizcilik Müsteşarlığı, SHÇEK, Özürlüler İdaresi Başkanlığı, Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü ile Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü'nün bütçeleri görüşülecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Katar temaslarını tamamlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bahreyn'e geçerek Kral Hamad bin Isa al Khalifa, Başbakan Khalifa bin Salman al Khalifa ve Veliaht Prens Salman bin Hamad al Khalifa ile biraraya gelecek. Başbakan Erdoğan, görüşmelerinin ardından Türk ve Bahreynli işadamlarının katılımıyla düzenlenecek İş Konseyi toplantısına katılacak.

Bakanların faaliyetleri
- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker ve Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Antalya Belek Gloria Golf Resort Otel'de saat 10.00'da başlayacak "Rekabetin Bütün Yönleriyle Gözden Geçirilmesi Konferansı"na katılacak.
- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Uşak'ta incelemelerde bulunacak.
- Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, saat 09:45'te Bahçelievler Siyavuşpaşa'da bulunan Çocuk Sitesi'ndeki CTE Ord. Prof. Dr. Sulhi Dönmezer Personel Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen "Denetimli Serbestlik ve Tahliye Sonrası Yardım" konulu konferansa katılacak. Konferansa Avrupa Konseyi Temsilcisi Guy de Vel'in de bir konuşma yapması bekleniyor.
- Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı ve AB Başmüzakerecisi Ali Babacan, saat 15.00'te Fransa Senatosu heyetini kabul edecek.
- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, saat 10.00'da "Dönüşüm: Bilgi Toplumu Türkiye" konulu toplantıya katılacak.
- İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, saat 10.00'da 100 adet Olay Yeri İnceleme aracının dağıtım törenine katılacak.
- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, saat 10.00'da Atatürk Heykelleri teslim törenine, saat 19.30'da Mahalli Halk Oyunları Yarışması Ödül törenine katılacak.
- Devlet Bakanı Beşir Atalay, saat 09.30'da Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Gazetecilerin Hak ve Sorumlulukları" konulu seminere katılacak.
- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, eski İsrail Başbakanı İzak Rabin'in ölümünün 10. yıldönümünde yapılan törene katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- SP Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Esengün, saat 12.00'de parti genel merkezinde basın toplantısı yapacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme
- Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde meydana gelen olaylarla ilgili araştırma yapmak üzere ilçeye gelen Anavatan Partisi ve SHP heyeti incelemelerini sürdürecek.
- Fransa Senatosu heyeti, saat 17.00'de Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu ile görüşecek.
- Ankara Üniversitesi ile Adli Bilimciler Derneği tarafından saat 14.00'te "Ceza Muhakemesinde Beden Muayenesi, Genetik İncelemeler ve Fizik Kimliğin Tespiti" konulu panel düzenlenecek.
- Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın kuruluş yıldönümü dolayısıyla saat 10.00'da "SSM-2005 Uluslararası Savunma Sanayi Konferansı" yapılacak.
- Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Necdet Ünüvar, saat 09.30'da "Çağdaş Diyabetes Mellitus Yönetimi" konulu toplantıya katılacak.
- Şeker Kurumu Başkanı Abdurrahman Özenbaş, saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek.
- Kültür Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü tarafından saat 10.30'da Dünya Çocuk Kitapları Haftası'nın açılışı yapılacak.
- Ankara Üniversitesi tarafından saat 10.30'da düzenlenecek toplantıya konuşmacı olarak YÖK eski Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz katılacak.
- Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçiler Sendikası, saat 11.00'de Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Saray Rehabilitasyon Merkezi'nin Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesiyle ilgili Kadın, Çocuk ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacak. Saat 12.30'da ise SHÇEK bütçesiyle ilgili basın açıklaması yapılacak.
- Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, saat 16.00'da Bağımsız Cumhuriyet Partisi Genel Başkanı Mümtaz Soysal'ı ziyaret edecek.
- Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Yekta Güngör Özden, saat 14.00'te Arı Okulları tarafından düzenlenen "Atatürk ve Cumhuriyet" konulu söyleşiye katılacak.
- Novartis Sağlık Vagonu, saat 12.00'de Türkiye turuna çıkacak.
- Bankeuropa tarafından saat 18.30'da "2006'ya Girerken Ekonomi ve Vergilerde Gelişmeler, Fırsatlar" konulu seminere BankEuropa Yönetim Kurulu Başkanı Tezcan Yaramancı, İcra Kurulu Başkanı Cüneyt Genç ve Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Kızılot katılacak.
- Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Özand Gönülal'ın fotoğraf sergisi saat 18.00'de açılacak.
- Geçtiğimiz günlerde Çapa Tıp Fakültesi'nde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Prof. Dr. Göksel Kalaycı toprağa veriliyor. Kalaycı için ilk tören saat 09:00'da İstanbul Üniversitesi rektörlük binasında yapılacak. Kalaycı'nın cenazesi, Ataköy 5. Kısım Camii'nde kılınacak namazın ardından Sarıyer'deki aile mezarlığında toprağa verilecek.
- "Eko-Teknolojileri ve Ekolojik Yerleşmeleri Uluslararası Sempozyumu" 09:00-17:00 saatleri arasında YTaenine katılacak.
- Devlet Bakanı Beşir Atalay, saat 09.3Ü Oditoryumu'nda yapılacak.
- İBB Başkanı Kadir Topbaş, saat 12.00'de Belçika -Brüksel Bölge Başkanı Charles Pıgue'yi makamında kabul edecek.
- 14 Kasım Dünya Diyabet Günü'nde tüm dünyada aynı anda yapılacak "2. Global Diyabet Yürüyüşü" ile yeni bir Guinness Rekoru'na imza atılacak. İstanbul yürüyüşü saat 14:00'ten itibaren İstiklal Caddesi Tünel-Taksim arasında yapılacak.
- Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Sosyal İşler Sağlık ve Aile Komisyonu, 09:30'da Conrad Otel'de basına açık olarak yapılacak.
- Vakıfbank, halka arz sonuçlarını saat 13:00'te Hilton Otel'de yapacağı basın toplantısıyla açıklayacak.
- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen 3. Diyarbakır Edebiyat Günleri'nin açılışı nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir saat 09:30'da basın toplantısı yapacak.
- Diyarbakır'da Emniyet Müdürlüğü personeli ve yabancı uzmanların katılacağı Avrupa Birliği-Türkiye işbirliği kapsamında "Ceza Yargılanmasında İşbirliğini Geliştirme" semineri saat 10.45'te Gökhan Aydıner Toplantı Salonu'nda yapılacak.
- Dünya Şehircilik Günü nedeniyle Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuk Üniversitesi, Konya Belediyeler Birliği ve Şehir Plancıları Odası Konya Şubesi tarafından saat 09.30'da Mevlana Kültür Merkezi'nde "Kentsel Gelişme, Politikalar ve Stratejiler Sempozyumu" düzenlenecek.
- Hollandalı sanayicilerden oluşan 30 kişilik heyet İZTO'yu ziyaret edecek.
- Ayakkabıcılar Odası'nın Pakistan'a yardım amacıyla topladığı 15 bin ayakkabı törenle gönderilecek.
- KKTC'nin 22. kuruluş yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Kıbrıs Barış Harekatı'nda ele geçirilen silah, cephane ve belgeler AKM'de sergilenecek.
- 11 Kasım 2005 Dünya Diabet Günü nedeniyle Bursa Valiliği Sağlık Müdürlüğü tarafından halk eğitim toplantısı düzenlenecek. Toplantıya konuşmacı olarak Prof. Dr. Ayhan Arınık katılacak.


EKONOMİ GÜNDEMİ

Belçika Devlet Bakanı ve işadamları İTO'da
- Belçika Brüksel Bölgesi Devlet Bakanı S.E.Emir Kır, beraberindeki 40 kişilik işadamları grubuyla birlikte görüşmeler yapmak üzere saat 09.30'da İstanbul Ticaret Odası'nı ziyaret edecek.

İTO'dan Başarılı KOBİ Yarışması ödülleri
- İstanbul Ticaret Odası tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen "Başarılı KOBİ Yarışması"nda derece alanlar saat 11.00'de İTO Meclis Salonu'nda düzenlenecek basın toplantısıyla kamuoyuna açıklanıyor.

Garanti'den dev kumbara etkinliği
- Garanti Bankası, 2005 yılı sonu itibarıyla tedavülden kaldırılacak madeni paraların toplanacağı bir kumbara tasarladı. Dev kumbara, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Beyoğlu Belediyesi'nin desteğiyle Tepebaşı TÜYAP'ın hemen yanındaki parka yerleştirildi. Konuyla ilgili basın toplantısı saat 11.00'de Pera Palas Oteli'nde gerçekleştirilecek.

Yataş-Cauval Industries işbirliği
- Mobilya sektörünün önde gelen firmalarından Yataş ile Fransız Cauval Industries firmasının işbirliği görüşmeleriyle ilgili bilgilendirme toplantısı saat 10.00'da İstanbul Hilton Otel'de yapılıyor.


DÜNYA GÜNDEMİ

Fransa'da hükümet üyeleri biraraaenine katılacak.
- Devlet Bakanı Beşir Atalay, saat 09.3ya geliyor
- Fransa hükümeti, şiddet eylemlerinin görüldüğü bölgelerde olağanüstü halin uzatılıp uzatılmayacağına karar vermek için toplanacak.

Almanya'da Hıristiyan Demokratlar yeni hükümet programını oylayacak
- 22 Kasım'da Almanya Parlamentosu'nda yapılacak seçimlerin ardından başbakan olması beklenen Angela Merkel'in liderliğindeki Hıristiyan Demokratlar, bugün yapılacak parti kongresiyle yeni hükümet programını oylayacak. Ayrıca Sosyal Demokratlar ve Hıristiyan Demokratlar'ın küçük ortağı Hıristiyan Sosyal Birlik Partisi de bugün toplanarak yeni programı oylayacak.

Rabin'in 10. ölüm yıldönümü
- Eski İsrail Başbakanı İzak Rabin, 10. yıldönümünde yapılan törenlerle anılacak. Törene ABD eski Başkanı Bill Clinton, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ve çeşitli ülke temsilcilerinin katılması bekleniyor.

NATO Parlamenterler Asamblesi
- 51. NATO Parlamenterler Asamblesi Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da devam ediyor.

"Çoğulcu Dünyada İslam" konulu konferans başlıyor
- Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlenen Çoğulcu Dünyada İslam Konferansı bugün başlıyor. Konferansa Irak Devlet Başkanı Celal Talabani, Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, İran eski Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi ve Nobel Barış Ödülü sahibi İranlı Şirin Ebadi de katılıyor.

Berlusconi'nin yakın arkadaşı Previti'nin temyiz duruşması
- İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'nin rüşvet suçlamasıyla yargılanan yakın çalışma arkadaşı Cesare Previti'nin temyiz duruşması yapılıyor.


SPOR GÜNDEMİ

- A Milli Futbol Takımı, İsviçre ile yapacağı 18. Dünya Kupası Avrupa elemeleri play-off baraj rövanş maçının hazırlıklarını, İstanbul'da yapacağı antrenmanla sürdürecek.
- Süper Lig takımlarının 13. haftada oynayacakları maçların hazırlıkları devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber