Başkan, belediyenin kapanmaması için Anayasa Mahkemesi'ne başvuruda bulundu

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Turgutreis Beldesi Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Dinçberk, belediyesinin kapanmaması için yapılan referandumla ilgili bilgilerle Anayasa Mahkemesi'ne başvuruda bulundu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 22 Ocak 2013 19:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başkan, belediyenin kapanmaması için  Anayasa Mahkemesi'ne başvuruda bulundu

Dinçberk, Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren ve kamuoyunda Büyükşehir Yasası olarak bilinen 6360 Sayılı 13 İlde Büyükşehir Belediyesi ve 26 İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunla ilgili itiraz başvurusunu da avukat Mutluay Çelik aracılığıyla yaptı.

Belediyenin kapanmaması için tüm yasal hakları kullanacaklarını belirten Dinçberk, şöyle konuştu:

"1967 yılında halkın oylarıyla kurulmuş olan Turgutreis Belediyesi, bugün halkın görüşü alınmadan, yeni çıkan kanun kapsamında kapanma noktasına geldi. Oysa ki anayasamız ve Avrupa Yerel Yönetimler Şartında 'Eğer bir belediye kapanacaksa veya sınırları değişecekse orada yaşayan halkın görüşü alınır' diyor. Biz bu anlayışla 2011 yılının aralık ayında Turgutreis'te bulunan tüm siyasi partilerin belde örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla biraraya gelerek 'Belediyem kapanmasın, Turgutreis ilçe olsun imza kampanyası'nı başlattık. Dokuz bin imza topladık. 14 Ekim 2012 tarihinde yapılan halk oylamasında 3 bin 373 kişiden 3 bin 324 kişi belediyenin kapatılmasına 'hayır' dedi."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber