KESK üyelerinden milli eğitim müdürlüğü önünde eylem

Kesk İstanbul Şubeler Platformu üyesi yaklaşık 30 kişi Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 22 Ocak 2013 20:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KESK üyelerinden milli eğitim müdürlüğü önünde eylem

Grup "Kadına yönelik şiddete hayır", "Tacizci amir istemiyoruz", "Hem taciz mağduru hem sürgün" ve "Kadının beyanı esastır" diye slogan attı.

Basın açıklaması okuyan KESK İstanbul Şubeler Platformu dönem sözcüsü Arzu Erdoğan, kadına karşı şiddet ve taciz olaylarının arttığını belirterek, "İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde çalışan kadın arkadaşlarımız, Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafınan bir defadan fazla olmak üzere tacize uğramıştır. Tacize uğrayan arkadaşlarımızın şikayeti üzerine Milli Eğitim Müfettişlerince idari soruşturma sürdürülmüş, çalışanların büyük çoğunluğunun ifadesi alınarak oluşturulan soruşturma dosyası İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na gönderilmiştir" dedi.

"YAŞANAN BU OLAYDA ÇOK YÖNLÜ BİR MAĞDURİYET VARDIR"

Savcılık tarafından Ş. Ç. hakkında "Cinsel taciz" ve "Cinsel saldırı" iddialarıyala dava açıldığını belirten Erdoğan, 4 Haziran 2012 tarihinde tutuklanan S.Ç.'nin daha sonra tahliye edildiğini belirtti. "İlçe Milli Eğitim Müdürü, tahliye edildikten sonra mahkeme devam etmesine rağmen eski görevine iade edilmiştir" diyen Erdoğan sözlerini şöyle tamamladı:

"Taciz iddiasında bulunan kadın çalışanlar ile aynı işyerinde çalışmaya devam etmiştir. Tacize uğradığı için şikayette bulunan iki kadın, bu süre içinde iddialarından vazgeçmemiş, ancak şikayetlerinden vazgeçmek durumunda kalmışlardır. Bir kadın arkadaşımız ise şikayetinden vazgeçmemiştir. Kadın arkadaşımız baskılar nedeniyle bir süre sonra yer değişikliği istemek zorunda kalmış, isteğe bağlı yer değiştirme ile atama beklerken 'devamsızlık, kurum amirine ve personellere sataşma' gerekçeleriyle bir başka okula sürgün edilmiştir. Yaşanan bu olayda çok yönlü bir mağduriyet vardır. Taciz, tacizcisi ile aynı yerde çalışmak zorunda bırakılması, kadın arkadaşımıza uygulanan baskı ve psikolojik yıldırma. Kadın arkadaşımızın bütün bu mağduriyetleri yaşamasına neden olan, gereğini yapma zorunluluğu olmasına rağmen görevini yerine getirmeyen İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü Muammer Yıldız başta olmak üzere Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve Aile ve Sosyal Politikalardan sorumlu bakan Fatma Şahin bu durumdan sorumludur." Grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber