Osmaniye'de 'Lojistik Köy' çalışmaları

Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Arif Taşkaya, Organize Sanayi Bölgesi'nde, 52 ülkenin gümrükleme merkezlerinin olacağı lojistik köy kurulduğunu bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Ocak 2013 20:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Osmaniye'de 'Lojistik Köy' çalışmaları

Taşkaya, bir lokantada, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Osmaniye Valiliği, Ticaret ve Sanayi Odası ve Osb yönetiminin lojistik köy oluşturulması için bir protokol imzaladığını belirtti.

Avrupa Birliği Hibe Fonu tarafından projeye 41 milyon avro destek verildiğini belirten Taşkaya, projenin 2013 yılında uygulanacağını aktardı.

Projeyi Osmaniye'nin dünyaya açılan kapısı olarak değerlendiren Taşkaya, şöyle devam etti:

"TSO yönetimi olarak 6 aydır üzerinde durduğumuz ve yıllardır da sıkıntısını çektiğimiz Organize Sanayi Bölgesi'nin büyümesi ile eksik kalan bir ayağımız vardı. Osmaniye sanayicisi, üreticisi, ürettiği hiçbir ürünü Osmaniye'de il sınırlarında gümrükleme yapamıyordu. Bu Osmaniye'nin katma değerinde önemli bir eksiklikti. Bu kapsamda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin büyük ortaklığında Osmaniye Valiliği, Ticaret ve Sanayi Odası ve Osb yönetimi ile 4 ortaklı bir Osmaniye Lojistik Köy oluşturulması için bir protokol imzalandı. Osb'de 600 dönümlük bir arazi üzerine lojistik köy çalışmalarını başlattık. 41 milyon avronun tamamı Avrupa Birliği Hibe Fonu'ndan alındı. Proje, 1 yıl içerisinde hayata geçirilecek. Projeyi şehrimizin dünyaya açılan kapısı olarak nitelendiriyoruz. Proje hayata geçtikten sonra Osmaniye'nin gümrükleme problemini ortadan kaldıracak. Köy içerisinde 52 ülkenin gümrükleme merkezleri kurulacak. Bölgesel bir lojistik köy olacak. Orta Doğu'ya, Türk Cumhuriyetlerine, Akdeniz'den de Avrupa Birliği ülkelerine açılan bir lojistik köy vasfını taşıyacak. Prosedür işlemleri tamamlandıktan sonra bu yıl içerisinde temelini atmayı planlıyoruz."

Taşkaya, 15 bin tırın giriş çıkış yapacağı lojistik köy sayesinde 2 bin kişinin istihdam edileceğini belirtti.

Osb'de yatırım yapmak isteyen 300'ün üzerinde yerli ve yabancı yatırımcının olduğunu söyleyen Taşkaya, bölgede Tarım ve Hayvan İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulması için de çalışma yaptıklarını belirtti.

Taşkaya, 2 Şubat'ta yapılacak TSO seçimlerinde başkanlığa tekrar aday olduğunu da duyurdu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber