Kültür Bakanı Günay ve Tarım Bakanı Eker, sergi açılışına katıldı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ressam Ahmet Güneştekin'in 'Yüzleşme' adlı sergisine ilişkin, "Ankara, çok ilginç ve özgün bir sergiye ev sahipliği yapıyor."

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ocak 2013 21:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kültür Bakanı Günay ve Tarım Bakanı Eker, sergi açılışına katıldı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ressam Ahmet Güneştekin'in 'Yüzleşme' adlı sergisine ilişkin, "Ankara, çok ilginç ve özgün bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Modern sanatın gelenekten çok ustalıkla yararlanan bir ressamını ağırlıyoruz. Güneştekin, son yıllardaki çalışmalarıyla hem ulusal hem de evrensel ortamda dikkat çeken birisi" dedi.

Ressam Ahmet Güneştekin'in Cern Modern'de düzenlenen 'Yüzleşme' adlı sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Açılışa, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu katıldı. Günay, yaptığı konuşmada, Ankara'nın çok ilginç ve özgün bir sergiye ev sahipliği yaptığını belirterek, "Modern sanatın gelenekten çok ustalıkla yararlanan bir ressamını ağırlıyoruz. Güneştekin, son yıllardaki çalışmalarıyla hem ulusal hem de evrensel ortamda dikkat çeken birisi" dedi. Bütün mitoloji ve gelenekten yararlanılarak son derece modern bir kurguyla serginin yapıldığını anlatan Günay, serginin 2,5 ay süreceğini bildirdi.

Tarım Bakanı Eker ise, sergiyi ikinci defa gezdiğini belirterek, Aralık'ın sonunda İstanbul Modern'de sergiyi gezdiğini ifade etti. Güneştekin'in eserlerini bildiğini söyleyen Eker, "Önemli bir sergi. Serginin, kültürel çeşitliliğimizi, birey ve toplum olarak tarih içerisindeki serüvenimizi, tabiatla insan ilişkisini sorgulayan çeşitli motiflerle işlenen mimari boyutu var" dedi.

Bakan Eker, sergiyi gezmeye gelen şarkıcı Rojin ile sohbet etti.

Ahmet Güneştekin, 60'a yakın sanat insanıyla birlikte Türkiye'nin 81 ilinin tamamında gerçekleştirdiği sergi ve panellerle, 10 bine yakın çocukla yaptığı atölye çalışmalarıyla sanatı ve insanı bir araya getirdi. Güneştekin, 'Güneşin İzinde' adını verdiği gezileri boyunca, 'Yerelden evrensele' bir perspektiften yaptığı araştırmalarla özgün sanatı arasında kurduğu dinamik bağlardan hareketle; dinler, savaşlar, doğa ve insanlık suçları gibi evrensel konuları işlediği 6 yıllık çalışmaları 'Yüzleşme' tema ve başlığıyla sergiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber