16 Kasım 2005'in önemli gündem başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2005 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Sezer'in programı
- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, saat 11.45'te Sırbistan ve Karadağ'ın Ankara Büyükelçisi Zoran S. Popovic'i, saat 12.00'de Hırvatistan'ın Ankara Büyükelçisi Gordan Bakota'yı, saat 15.00'te Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Çağlayan ve beraberinde yönetim kurulu üyelerini kabul edecek.

TBMM Başkanı Arınç, Romanya'da
- TBMM Başkanı Bülent Arınç, Cotroceni Sarayı'nda Romanya Devlet Başkanı Basescu tarafından kabul edilecek, Romanya Başbakanı Tariceanu ile de Viktorya Sarayı'nda bir araya gelecek.

TBMM gündemi
- TBMM Genel Kurulu toplanacak.
- ANAVATAN Partisi Milletvekili Emin Şirin basın toplantısı yapacak.
- SHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Akalın basın toplantısı düzenleyecek.
- ANAVATAN Partisi grubu toplanacak.
- TBMM Içişleri Komisyonu, TBMM Dilekçe Komisyonu, TBMM Lojman Cinayeti Araştırma Komisyonu, TBMM 19 Mayıs Üniversitesi Araştırma Komisyonu, TBMM Plan Bütçe Komisyonu toplanacak.
- TBMM Başkan Vekili Ismail Alptekin, Çin'den gelen bir heyeti ve KKTC Hukuk ve Siyasi Işler Komite Başkanı Kadri Fellahoğlu'nu kabul edecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Başbakan Recep Tayip Erdoğan, saat 12.30'da MKYK Toplantısı'na katılacak.

Bakanların faaliyetleri
- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, saat 10.00'da 'Tarım işletmelerinin özel sektöre kiralanması uygulaması' ile ilgili düzenlenen toplantıya katılacak.
- Adalet Bakanı Cemil Çiçek, saat 10.00'da Türkiye Adalet Akademisi Ahlatlıbel kampüsü ile yeni eğitim döneminin açılışını yapacak.
- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Üsküp'te düzenlenen "Türkiye ile Makedonya Arasında Ekonomik İlişkilerin Geliştirilmesi" konulu konferansa katılacak.
- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Türkiye Reklam Konseyi'nin evsahipliğinde İstanbul'da düzenlenecek, tüketicinin korunması doğrultusunda reklam ve örtülü reklamlara ilişkin medyanın üst düzey yöneticilerine yönelik bilgilendirme toplantısına katılacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme
- Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, saat 09.30'da Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Havsak tarafından ortaklaşa düzenlenen 1. Ulusal Hasta Hakları Sempozyumu'na katılacak.
- Ankara Valiliği tarafından, saat 09.30'da 'Korunma Altındaki Engelli Bireylerin Sosyalizasyonu' projesi kapsamında panel düzenlenecek.
- Özel Sürücü Kursları Derneği, saat 10.00'da 'Özel Sürücü Kursları Konfederasyonu' kurulması amacıyla kongre düzenleyecek.
- YÖK tarafından düzenlenen Türk Eğitim Sisteminin dünya ölçütleriyle karşılaştığı Uluslararası Sonuç Bildirgesi açıklanacak.
- Tüketici Hakları Derneği tarafından, saat 11.00'de 'Helal Gıda Standardı' ile ilgili basın toplantısı düzenlenecek.
- Enerji, Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası, saat 12.30'da özelleştirme ile ilgili basın açıklaması yapacak.
- Birlik Haber Sen, saat 10.30'da özelleştirme ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek.
- BASK Genel Başkanı Resul Akay, saat 11.00'de Türkiye Sağlık Işçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu'nu ziyaret edecek.
- Altı Nokta Körler Derneği üyeleri, saat 13.45'te 16. Noterliğe giderek iki tanık kullanılmaksızın işlem yapılmasında ısrar edecek.
- 5. Şefik Bursalı Resim Yarışması Sergisi'nin açılışı, saat 18.00'de yapılacak.
- TED Ankara Koleji tarafından, saat 14.30'da 'Velilere Yönelik Psikolojik Bilgilendirme ve Danışma Semineri' düzenlenecek.
- Hacettepe Üniversitesi tarafından, saat 09.30'da 'Gelenek, Kimlik, Bireşim: Kültürel Kesişmeler ve Sanat' konulu sempozyum düzenlenecek.
- Ankara Üniversitesi tarafından, saat 13.00'te 'Türk Sporunda Menajerlik Sistemi' konulu söyleşi düzenlenecek.
- Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nda (EPDK), saat 10.30'da Rize Yokuşlu Kalkandere Hidro Elektrik Santralı ile saat 11.30'da Tokat Niksar Hidro Elektrik Santralı teklif verme toplantıları yapılacak.
- Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu, Iran'ın nükleer programı hakkında, saat 10.00'da TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde toplantı düzenliyor.
- Istanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, saat 15.00'de Avustralya Ticaret Bakanlığı Parlamento Sekreteri Sandy MC Donald, saat 16.00'da da Rotterdam Belediye Başkanı Ivo Opstelten ile görüşecek.
- 6.Ulusal Beton Kongresi, saat 10.30'da, Maslak'taki ITÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde başlayacak.
- III. Dönem Il Koordinasyon Kurulu Toplantısı, saat 10.00'da Il Genel Meclisi binasında yapılacak.
- YAKAY-DER, Şemdinli olayları nedeniyle, saat 13.00'te, derneğin Fatih'teki binasında bir basın açıklaması yapacak.
- International Hospital tarafından düzenlenen "Gençlik Sorunları Merkezi" toplantısı, saat 14.00'te hastanenin konferans salonunda yapılacak.
- Eğitim Bir Sen, saat 10.30'da, Sirkeci Büyük Postane'de, öğretmenlerin ek ders ücretleriyle ilgili, Maliye Bakanlığı'na bir mektup gönderecek.
- Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Komşuluk Haftası nedeniyle, saat 12.00'de, Yedikule Genç Ağa Sokak'ta vatandaşlara kahve dağıtacak.
- Terörle Mücadele Karşıtı Birlik, saat 13.00'te, Kadıköy Iskele Meydanı'nda TMY Tasarısı ile ilgili bir basın açıklaması yapacak.
- Bakırköy Belediyesi tarafından, 13.30-15.30 saatleri arasında, Yunus Emre Kültür Merkezi'nde düzenlenecek deprem konulu panele, Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen ve AKUT Başkanı Nasuh Mahruki de katılıyor.
- IHD'liler, Şemdinli ve Yüksekova'da yaşanan olaylarla ilgili, dernek binası önünde saat 13.00'te bir basın açıklaması yapacak.
- Türk Iş Genel Başkanı Salih Kılıç, Trabzon'da toplantılara katılacak.
- Uluslararası Birleşik Biyoetik Kongresi 3. gsylerin Sosyali'asyonu' projesi kapsamında panezasyonu' projesi kapsününde düzenlenecek konferanslarla devam edecek.
- Novartis'in sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde hayata geçirdiği ve sağlıklı yaşam konusunda bilgi vermek amacıyla Türkiye'yi dolaşacak Sağlık Vagonu Erzurum'a geliyor.
- Erzurum'da 15-20 Kasım 2005 tarihlerinde yapılacak Türkiye Psikiyatri Derneği ve Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı işbirliği ile düzenlenen 41. Ulusal Psikiyatri Kongresi bugün başlıyor.
- TÜPRAŞ'ın kuruluş yıldönümü nedeniyle Izmit tesislerinde etkinlikler düzenlenecek.
- 21.Compotek 2005 Bilişim ve Itetişim Teknolojileri fuarı Kültürpark sergi salonlarında açılacak.
- Karşıyaka Onur Mahallesi'nde belediyece evleri yıkılan vatandaşlar, Karşıyaka Belediyesi'ne yürüyecek.
- Sağlık-Sen Sendikası, Yenişehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık çalışanlarına karşı şiddet olayları konusunda basın açıklaması yapacak.
- Izmir Barosu'nda muhalif grup genel kurul için basın toplantısı düzenleyecek.
- Izmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Dokuz Eylül Üniversitesi ve MEGEP işbirliği ile düzenlediği mesleki eğitim ve istihdam konulu projeyi basın toplantısı ile açıklayacak.
- EBSO Meclis Başkanı Ender Yorgancılar, basın toplantısı yapacak.

EKONOMI GÜNDEMI

Bakanlar M. Ali Şahin ve Unakıtan E-Ihale Zirvesi'ne katılıyor
- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, saat 09.00'da Istanbul Mövenpick Otel'de başlayacak Kamu Ihale Kurumu, TOBB ve TISK işbirliği ile düzenlenen E-Ihale Zirvesi'ne katılıyor.

Hazine Müsteşarı Çanakçı MÜSIAD'ın konuğu
- Hazine Müsteşarı Ibrahim H. Çanakçı, Müstakil Sanayici ve Işadamları Derneği (MÜSIAD) Başkanı Dr. Ömer Bolat'a saat 09.30'da nezaket ziyaretinde bulunacak. Çanakçı ve Bolat, kahvaltıda gazetecilerin sorularını cevaplayacak.

TMSF Balkaner'in Çamlıca Konakları'nı tanıtıyor
- Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Balkaner Grubu'ndan Fona devrolan Çamlıca Konakları'nda yer alan gayrimenkullerin tanıtımı amacı ile saat 11.00'de Çamlıca Konakları Sosyal Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleniyor.

Türkiye Muhasebe Standartları Kurulu'nun raporu açıklanıyor
- AB üyesi ülkelerdeki borsalarda kayıtlı olan şirketlerin uyguladığı, Türkiye'de de SPK tarafından uygulanan standartlara yakın ve Türkiye Muhasebe Standartları Kurulu tarafından yayınlanan standartlara uyumlu Uluslararası Finansal Raporlama Standartları konusunda içlerinde Türkiye'nin de bulunduğu 12 büyük Avrupa ülkesinde uygulanan anket sonuçlarının açıklanacağı toplantı saat 09:30'da Çırağan Oteli'nde yapılıyor.

Çağdaş Ahşap Fin Mimarisi Sergisi
- Ulusal Ahşap Birliği tarafından Ayasofya Müzesi'nde düzenlenen Ahşaptan Mimariye Çağdaş Ahşap Fin Mimarisi Sergisi ile ilgili tanıtım toplantısı saat 19.00'da Ayasofya Müzesi Üst Galeri'de yapılıyor.

Dumankaya Inşaat'tan konut projesi tanıtımı
- Dumankaya Inşaat'ın yeni konut projesini tanıtacağı basın toplantısı saat 10.00'da Istanbul Hilton Otel'de yapılıyor.

Metro Group Kısa Film Yarışması ödül töreni
- 3. Metro Group Kısa Film Yarışması ödül töre'asyonu' projesi kapsamında paneni saat 19.00'da G gsylerin Sosyalizasyonu' projesi kapsümüşsuyu'ndaki Alman Başkonsolosluğu'nda yapılıyor.

Ulusal Kalite Kongresi
- 14. Ulusal Kalite Kongresi saat 09.00'da Lütfi Kırdar'da başlıyor.

Iş ve Meslek Başarısı konferansı
- Dünyaca ünlü danışman Jeffrey J. Fox saat 09.30'da Esma Sultan Yalısı'nda "Iş ve Meslek Başarısının Önceden Kestirilemeyen Kuralları" adlı konferans veriyor.

Avustralya ve Rotterdam'dan ITO'ya ziyaret
- Avustralya Ticaret Bakanlığı Parlamento Sekreteri Sandy Macdonald ile Rotterdam Belediye Başkanı Ivo Opstelten, beraberindeki heyetlerle birlikte saat 11.30'da, Rotterdam Belediye Başkanı Ivo Opstelten ise Türk Hollanda Iş Konseyi Başkanı Zekeriya Yıldırım ile birlikte saat 13.00'den itibaren ITO yöneticileri ile bir araya gelecek.

KAGIDER'in aylık toplantısı
- Kadın Girişimciler Derneği'nin (KAGIDER) aylık kahvaltılı toplantılarının bu ay ki konuğu ABD Istanbul Başkonsolosu Deborah K. Jones olacak. Toplantı saat 09.00'da Divan Kuruçeşme Tesisleri'nde gerçekleştiriliyor.

Samsung mağazasının Cevahir'de açılışı
- Samsung Electronics ile Türkiye'nin dev gruplarından Anadolu Grubu arasındaki distribütörlük anlaşması çerçevesinde açılan Samsung mağazası Istanbul Cevahir Alışveriş Merkezi'nde hizmete giriyor. Açılış töreni saat 15.00'te gerçekleştiriliyor.

Logitech Türkiye pazarına giriyor
- Klavye, mouse, hoparlör, kulaklık, web-kamera, PC ve konsol oyun kontrol cihazlarında sunduğu ürün yelpazesi ile 100'den fazla ülkede satılan Logitech Türkiye ofisinin açılışı ile ilgili düzenlenen toplantı saat 09.30'da Swissotel'de yapılıyor. Toplantıya Logitech Akdeniz ve Afrika Bölgesi Genel Müdürü Heinz Ettinger katılıyor.

Jones Lang Lasalle - Pega işbirliği
- Gayrimenkul hizmetleri ve finansal yönetim sektöründe ünlü isim Jones Lang Lasalle, Türkiye'de PEGA ile işbirliğine gidiyor. Yapılan anlaşma ile Pega, Jones Lang LaSalle'ın Kurumsal Müşterilerinin Türkiye'deki işlemlerinde danışmanlık yapacak. Konuyla ilgili toplantı saat 09.30'da Conrad Otel'de yapılıyor.

DÜNYA GÜNDEMI

Pakistanlı depremzedeler yardım bekliyor
- 8 Ekim'deki deprem felaketinde evsiz kalan yaklaşık 3 milyon kişinin barınak, giyim, gıda, sağlık gibi birçok alandaki ihtiyacı devem ediyor. Yetkililer, yeteri yardım ulaştırmazsa kış şartlarında kitleler halinde çocuk ölümlerinden endişe ediyor.

Irak'taki şiddet olayları
- Işgalcilerle direnişçilerin mücadelesinde dün de sivil-asker onlarca kişi hayatını kaybetti ve yaralandı.

Fransa'da olağanüstü hal yasa tasarısı
- Fransa'da olağanüstü hal uygulama süresinin 3 aya çıkarılmasının Milli Meclis'te kabul edilmesinden sonra Senato konuyu ele alıyor.

Uluslararası Islam Konferansı sona eriyor
- Avusturya'nın başkenti Viyana'da önceki gün başlayan Uluslararası Islam Konferansı bugün bitiyor.

Chirac-Yuşçenko görüşmesi
- Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac Paris'te Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yuşçenko ile görüşecek.

UNESCO'nun 60. kuruluş yılı
- Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) 60. kuruluş y Grıldönümü münasebetiyle çeşitli etkinlikler düzenlenecek.
'f6re'asyonu' projesi kapsamında pane
Saleh'in Fransa ziyareti
- Yemen Devlet Başkanı Ali Abdullah Saleh, Fransa ziyaretini tamamlıyor.

Katsav- Berlusconi görüşmesi
- Israil Cumhurbaşkanı Moşe Katsav Roma'da Italya Başbakanı Silvio Berlusconi ile görüşecek.

ABD-Bulgaristan görüşmeleri
- ABD ile Bulgaristan arasındaki askeri üs ile ilgili görüşmeler yeniden başlıyor.

AB, Ortadoğu'yu ele alıyor
- AB Meclis üyeleri Afganistan, Irak ve Iran başta olmak üzere bir çok konuyu görüşmek için aylık olağan toplantıda bir araya geliyor. Toplantı Ingiltere Dışişleri Bakanı Jack Straw ve Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai'nin ortak basın açıklaması ile başlayacak.

SPOR GÜNDEMİ

Futbol
- Türkiye A Milli Futbol Takımı, saat 20.15'te Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda İsviçre Milli Takımı ile karşı karşıya gelecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber