Yabani hayvanlar yanlış köye indi

Kastamonu'nun Devrekani ilçesine inen yabani hayvanlardan birini kangal köpekleri parçaladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ocak 2013 17:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yabani hayvanlar yanlış köye indi

Devrekani ilçesi Hisar köyündeki tek katlı evde oturan Serkan Karaahmetoğlu (26), önceki gün aç kalan yaban hayvanlarının koyun sürüsüne saldırdığını, "Boğaç" adlı kangal köpeğinin kurdu yakalayarak boğduğunu söyledi.

Kastamonu'nun yoğun yağış alan bir bölge olduğunu belirten Karaahmetoğlu, bir arkadaşının koyun sürüsünü sulamak için dışarı çıkardığı esnada dağlık alanda yiyecek bulamayan ve aç kalan yabani hayvanların

köye inerek koyun sürüsüne saldırdığını duyması üzerine köpeklerini saldığını kaydetti. Serbest bıraktığı köpeğinin kulübesinden hızla uzaklaştığını anlatan Karaahmetoğlu, köpeğinin bir süre sonra ağzı kan içinde eve döndüğünü belirterek, "Kangal köpeğini takip ettiğimde bir kurdun başına geldik. Kangal köpeği birini etkisiz hale getirmiş" dedi.

Karaahmetoğlu, köpeklerinin tamamının sürü tecrübeli olduğunu belirterek, "Kurtların koyunlara saldırması, köpeklerin kurtlarla dalaşı doğanın bir seleksiyonudur. Sadece insanların ateşli silahla yabani hayvanları öldürmesi bu seleksiyonu bozuyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber