174 bin polise 'tuzağa düşmeyin' uyarısı yapıldı

Haber Giriş : 17 Kasım 2005 08:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Terör örgütü, Hakkari ve Van'da yaşanan olaylardan sonra yeni eylem stratejisi geliştirdi. Güvenlik güçlerini ?pusu' ve ?tuzağa' düşürmeyi planlayan örgüte karşı Emniyet, tüm illeri uyardı: ?Düzmece ihbarlara karşı dikkatli olun. Tuzağa düşmeyin'

POLİS, Şemdinli olaylarını provoke ederek halkı ?sivil itaatsizlik' türü eylemlere çekmeye çalışan PKK'nın yeni eylem stratejisini belirledi. Örgütün, ekonomik önemi bulunan tesislere ?sabotaj' ile güvelik güçlerini pusuya ve tuzağa düşürmeyi planladığı ortaya çıktı. Emniyet Genel Müdürlüğü 81 İl Emniyeti'ni PKK'nın eylemleri konusunda uyardı.

Şemdinli, Yüksekova, Hakkari ve Van'da gündeme gelen provokasyonlardan sonra ülke çapında görev yapan 174 bin polise ?tuzağa düşmeyin' uyarısı yapıldı. Terörle Mücadele ve Harekat Daire Başkanlığı'nca illere gönderilen yazıda, ?asılsız' ihbarlara karşı dikkatli olunması istenerek, şöyle denildi:

PKK eylem planlarını güncelledi

?PKK'nın eylem hazırlıkları kapsamında, ekonomik önemi bulunan tesislere yönelik sabotaj hazırlıkları ile güvenlik kuvvetlerini tuzağa/pusaya düşürmeyi amaçlayan saldırı planlarını güncellediği tespit edilmiştir. Bu çerçevede, teröristlerin eylemlerden önce asılsız ihbarda bulunmak suretiyle güvenlik güçlerini (asker, polis) eylem bölgesine yönlendirmeyi, bu sayede daha önceden hazırladıkları mayın/patlayıcı (plastik patlayıcı, TNT vb) düzenekleriyle ekip ya da timleri pusuya/tuzağa düşürerek zayiat verdirmeyi hedefledikleri saptanmıştır.'

Personel bire bir uyarılmalı

?Terör' uyarısında alınması gereken önlemler de şöyle açıklandı: ?Bu bağlamda; ihbarlarla ilgili yapılacak çalışmalarda, daha önce meydana gelmiş eylemlerin de göz önünde tutularak görevli personelinizin bire bir bilgilendirilerek nokta, devriye, koruma görevleri ile göreve gidiş ve gelişlerinde duyarlı olmalarının sağlanması büyük önem arz etmektedir.'

Bombacılar Güneydoğu'ya sızdı

Yazıda, terör örgütünün tuzak bombalı eylemlerinin K.Irak'taki kamplarda ?patlayıcı' eğitimi alan teröristlerce yapılacağı vurgulanarak, ?Kandil Dağı'nda eğitilen ve sayıları net olarak bilinmeyen bombacıların ciddi miktarda C-4 ve A-4 plastik patlayıcılarla birlikte illegal yollardan Güneydoğu'ya sızdığı tespit edilmiştir. Eylemlerinin bombacı teröristlerce gerçekleştirileceği duyumları alınmıştır' denildi.

EMNİYET ÜSSÜ'NE YÜKSEK GÜVENLİK

EMNİYET Genel Müdürlüğü, Dikmen'deki ?üssüne' yönelik olası terör eylemlerini bertaraf etmek amacıyla yeni tedbirler geliştirdi. Çelik yelekli polislerce korunan karargahta yeni dönemde adeta kuş uçmayacak. Emniyetin bu amaçla yaptığı ihale sonuçlandı. İhalenin 250 bin euro'luk ilk bölümünü Astel firması kazandı. Firma polisin planladığı güvenlik sistemlerini kuracak.

Genel Müdürlük ana binası ?gece görüş' özelliğine sahip yüksek zoom ve hareket kabiliyetli kameralarla donatılacak.

Bu kameralardan 35 adedi bina dış çevresine yerleştirilecek. Bu sayede kör nokta kalmayacak.

Kumanda odasından verilecek bir talimatla çevrede görev yapan polisler olaya birkaç saniye içinde anında müdahale edebilecek.

El Kaide gibi örgütlerin bomba yüklü araçlarla kalkışabileceği muhtemel intihar eylemlerine karşı giriş noktalarına elektronik bariyer sistemleri konulacak.

Giriş çıkışlar ayrıca elektronik turnike sistemi ile denetlenecek. Elektronik kartlar ile sadece yetkili bölümlere girilebilecek.

Emniyet'in çevre güvenliği sağlayan polisler için koyduğu kulübeler de elektronik sistemlerle donatılacak.

Star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber