Bursa'dan Balkanlar'a dost eli

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Dostluk ve kardeşliği göstermek için Balkanlar'dayız. Asırlarca aynı kaderi paylaşmış, birlikte gülüp, ağlamışız. Yaptığımız yatırımlarla, o bölgelerin gelişmesi ve kalkınmasına katkı sağlamak istiyoruz" dedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ocak 2013 22:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bursa'dan Balkanlar'a dost eli

AK Parti İl Başkanlığı'nca düzenlenen "Bursa-Balkanlar Yerel Siyaset Buluşması" kapsamında, 9 ülkeden Bursa'ya gelen milletvekili, belediye başkanı ve siyasetçiler, Gemlik Atatepe Sosyal Tesisleri'nde Altepe ile bir araya geldi.

Altepe, "Bursa-Balkanlar Yerel Siyaset Buluşması"nın nüfusunun yüzde 60'ına yakınını Balkan göçmenlerinden oluşan Bursa'da yapılmasının çok anlamlı olduğunu söyledi.

Türkiye'nin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan geliyor olmasının avantajlarını yaşadığını belirten Altepe, şunları kaydetti:

"Başbakanımız yerelde yaşanan sorunları çok iyi bildiği için yerel yönetimlerin yetkilerinin artırılmasına yönelik önemli adımlar attı. Çünkü hizmetin en verimlisi yerelden olur. Altyapıdan çevreye, su kaynaklarının kullanımından kırsal kalkınmanın sağlanmasına kadar yatırımlar yapabilecek güçlü bir yerel yönetim hedefleniyor. Bu doğrultuda, biz de raylı sistemlerden yeni yollara, deniz ulaşımından teleferiğe, stadyumdan belediye binası ve bilim-teknoloji merkezine kadar her alanda önemli yatırımları hayata geçiriyoruz."

-"Kardeşliği göstermek için Balkanlar'dayız"-

Balkanlar'da yapılan çalışmalara da değinen Altepe, Bosna Hersek, Kosova, Makedonya, Bulgaristan ve Yunanistan'da halen 20'nin üzerinde şantiyede çalışmaların devam ettiğini dile getirdi.

Balkanlar ile kardeşlik ve akrabalık bağlarının İstanbul'dan 64 yıl önce bugünkü Kosova ve Makedonya'ya kadar uzandığını ifade eden Altepe, şöyle konuştu:

"Dostluk ve kardeşliği göstermek için Balkanlar'dayız. Asırlarca aynı kaderi paylaşmış, birlikte gülüp, ağlamışız. Yaptığımız yatırımlarla, o bölgelerin gelişmesi ve kalkınmasına katkı sağlamak istiyoruz. Önümüzdeki aylarda yapımını tamamladığımız 4 yeni eseri; Bulgaristan'da 2 camiyi, Kosova Kaçanik'teki Sinan Paşa Camii'nin açılışını yapacağız. İzin alabildiğimiz her noktaya ulaşmaya çalışıyoruz."

Arnavutluk Sosyalist Parti (SP) Milletvekili ve Tiran Şehri İl Başkanı Valentina Leskaj ise Balkan ülkeleri için atılan adımların Türkiye ile olan dostluğun gelişmesini sağladığını ifade etti.

"Bursa-Balkanlar Yerel Siyaset Buluşması"na katılmak üzere dün, 9 Balkan ülkesinden 14 siyasi partiye mensup, il başkanı, milletvekili ve çeşitli görevlerdeki 35 siyasetçi, Bursa'ya gelmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber