Meclis'te 'TSE'de yolsuzluklar diz boyu' atışması yaşandı

Haber Giriş : 18 Kasım 2005 09:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meclis'te AKP'li vekil Osman Seyfi'nin, 'TSE belalı bir yer. Yolsuzluklar diz boyu' sözlerine Sanayi Bakanı Coşkun sert tepki gösterdi

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Bütçesi'nin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 'belalı TSE' tartışması çıktı. AKP Nevşehir Milletvekili Osman Seyfi, Türk Standartları Enstitüsü'nde (TSE) yolsuzluklar olduğunu belirterek, "TSE belalı bir yer. Yolsuzluklar diz boyu" dedi. Bunun üzerine Sanayi Bakanı Ali Coşkun sert tepki göstererek, "Bir Türk kuruluşuna 'belalı' diyemezsiniz. Sizi kınıyorum" karşılığını verdi. Seyfi de, "Sen kına, 'yolsuzluk var, tehdit ediliyorum' diye sen dedin. Belalı sözünü bu manada söylüyorum" karşılığını verince Coşkun, "Üzerine gittik. Fena mı ettik yani?" dedi.

İsim vermedi, tarif etti

Seyfi, TSE'de yolsuzluğa karıştığını söylediği yöneticiyi de ismini vermeden şu sözlerle tarif etti: "Bu şahsın Nevşehir'de evrakta sahtecilik davası devam ediyor. Orada vergi yüzsüzleri sıralamasında ikinci. Bu kişi TSE yönetiminde ve görevine devam ediyor. TSE'de yolsuzlukla mücadele sonucunda bu kişi görevinden alındıysa, sizi kutluyorum. Seçilen kişilerde gerekli ihtimamın gösterilmesini diliyorum."

Milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber